Lyt til artiklen:

God bred faglighed på Græsland

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Rådgiverne hos Byggeri & Teknik udstiller på Græsland 22, og var også med i 2018. Direktør Flemming Hedegaard kan derfor sætte ord på, hvad det er, der gør Græsland 22 til et oplagt sted at udstille for Byggeri & Teknik.

- Vi var også med i 2018, og det særlige ved Græsland er, at vi får en meget bredere snak, end vi er vant til. Det skyldes, at Græsland i høj grad tiltrækker alle med interesse for græs, lige fra dem, der skal investere i maskinerne over dem, der skal køre med maskinerne til dem, der interesserer sig for det færdige foder til køerne. Og så kan man se maskinerne i arbejde, siger Flemming Hedegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Strategi og økonomi

Han konstaterer, at det er specielt, fordi det giver en meget bredere snak med de besøgende end normalt på messer og til demonstrationer.

- På Græsland kan de besøgende have mange forskellige indfaldsvinkler. I 2018 snakkede vi for eksempel med flere kunder, som var interesserede i at drøfte økonomi i de forskellige set up. Vi snakkede om betydningen af forskellige strategier som eksempelvis ni, 12 eller 24 meter faste kørespor, og vi snakkede om betydningen for resten af strategien i den øvrige markplan. Og vi må sige, at det er sjældent, at den slags økonomiske vurderinger bliver samtaleemne på markdemonstrationer, men det gjorde de her på grund af det brede segment, der tiltrækkes af græsland-konceptet, siger Flemming Hedegaard.

Synlighed

Det er ifølge Flemming Hedegaard ikke Byggeri & Tekniks stand på messeområdet, der i sig selv er attraktiv. Det er helheden i arrangementet.

- Og vi er også med for at være synlige i maskinverdenen, og ved at påtage os en del praktiske roller under arrangementet får vi endnu mere ud af at medvirke. Og da vi hørte, at der skulle være tema om vanding, lå det lige til højrebenet, at vi skulle medvirke her, fordi vi har Gunnar Schmidt, som er ekspert på det område, siger Flemming Hedegaard.

Sikkerhed

Dernæst synes han, at Græsland er et oplagt sted at tale om sikkerhed, som altid er et vanskeligt emne at få folk til at interessere sig for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved, at vi er ude i en svær opgave med at få folk til at tænke på sikkerhed sådan en dag. Men flere og flere kommer galt afsted i forbindelse med arbejdet med gylle. Vores svovlbrintemåler har afsløret, at der også kan opstå problemer udendørs i forbindelse med omrøring i gylletanke, og vi har også set ulykker udendørs ved gylletanke. Derfor er det oplagt, at vores sikkerhedsekspert, Kurt S. Mortensen, fortæller om farerne ved svovlbrinte, siger Flemming Hedegaard.

Han fortæller, at han er chokeret over, hvor farligt det også kan være at omrøre gyllen ude i tanken.

- Jeg har ofte stået ved gylletanke, når gyllen bliver rørt op, men jeg havde aldrig tænkt over, at der var en risiko ved det, erkender han.