Lyt til artiklen:

Kapitalfond investerer i BM Silo

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Den Sociale Kapitalfond Invest har købt 44 procent af aktierne i BM Silo, der tilbyder siloer og transportudstyr til opbevaring og transport af tørre materialer til kunder over hele verden. Det sker som led i et glidende generationsskifte.

Det skriver BM Silo i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lisbeth Barnbæk Nielsen, der tiltrådte som adm. direktør for virksomheden i oktober 2021, indtræder samtidig som ny medejer, mens Dorte Zacho Martinsen, der tidligere har været adm. direktør og senest bestyrelsesformand, udtræder af ejerkredsen. Claus Martinsen, der er udviklingsdirektør i virksomheden, fortsætter som majoritetsejer. Samtidig indtræder erhvervsmanden Mogens Rüdiger som ny bestyrelsesformand.

Med salget ønsker Claus Martinsen at fortsætte det glidende generationsskifte i virksomheden på en måde, der fremtidssikrer BM Silo både kommercielt og i forhold til det værdigrundlag, virksomheden gennem mange år har været drevet efter:

- Det er vigtigt for mig, at BM Silo kan fortsætte sin udvikling som en god og stærk virksomhed, forankret her i lokalområdet men med stadig flere internationale kunder. I efteråret fik vi Lisbeth Barnbæk Nielsen ind som ny adm. direktør, hvilket jeg er utroligt glad for.

- Desuden har vi igennem nogen tid været i dialog med teamet fra Den Sociale Kapitalfond Invest og lært dem godt at kende
som kompetente, ordentlige og med god forståelse af vores forretning. For mig er det derfor et vældig godt hold, der nu skal være med til at tage BM Silo på den næste del af rejsen, siger Claus
Martinsen.

Ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest, Lars Jannick Johansen, ser BM Silo som en af de førende virksomheder blandt SMV'erne i Danmark, når det kommer til socialt ansvar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig gør BM Silos produkter en positiv forskel i verden, bl.a. ved at bidrage til øget ressourceudnyttelse og mindre råvarespil, ikke mindst på fødevareområdet. Dette kombineret med en effektiv produktion gør, at vi trods turbulens på markedet pt, ser et godt potentiale fremadrettet for BM Silo som dansk impact virksomhed på et globalt marked, siger Lars Jannick Johansen.

BM Silo blev etableret i 1965 og har været ejet af Martinsen-familien i over 50 år.