Lyt til artiklen:

To nye vicedirektører i Landbrugsstyrelsen

00:00
Hastighed: ???x
02:57

Abonnementsartikel

Den 1. maj tiltræder to nye vicedirektører i Landbrugsstyrelsen sammen med en ny organisering i styrelsen. Det skal styrke forvaltningen og blandt andet sikre en stærk håndtering af svig- og omgåelsessager.

Et helt centralt element i opfølgningen på Rigsrevisionens beretning fra maj 2021 er et skridt tættere på at træde i kraft. Når Landbrugsstyrelsen den 1. maj får en ny organisering, har to nye vicedirektører også første arbejdsdag. Det bliver Lars Solskov Lind og Bente Koudal Sørensen.

Det skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi står over for en vigtig opgave med at genoprette tilliden til os ovenpå en alvorlig kritik fra Rigsrevisionen. Lige nu er vi på en rejse mod at blive en endnu stærkere styrelse med solide juridiske kræfter og en effektiv sagsbehandling. En del af den rejse er vores nye organisering med en ny juridisk søjle. Vores to nye vicedirektører får en helt central rolle i at styrke vores arbejde med svig, omgåelse og hele vores sagsbehandling med fokus på god forvaltning, siger direktør Lars Gregersen.

Der oprettes en ny søjle i styrelsen under navnet "Jura og Kvalitet", hvor formålet er at styrke en på god forvaltning i Landbrugsstyrelsen. I spidsen for søjlen er Lars Solskov Lind, der kommer fra en stilling som vicegeneralauditør i Forsvarsministeriets Auditørkorps og har tidligere været over 18 år i Justitsministeriet.

- Jeg ser frem til at være med til at skabe et styrket fokus på god forvaltning i Landbrugsstyrelsens vigtige arbejde. Vi skal sikre, at en god forvaltningskultur kan gå hånd i hånd med målsætningerne om effektivitet og brugervenlighed. Med den nye søjle samles og styrkes kompetencerne inden for jura, kvalitet og kontrol til gavn for arbejdet på hele styrelsens område, siger Lars Solskov Lind, der er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Den anden nye vicedirektør, Bente Koudal Sørensen, kommer til at sidde på styrelsens sønderjyske afdeling på Augustenborg Slot samt på Tønders gamle kaserne. Hun kommer med erfaring fra det offentlige og kommer senest fra en stilling som underdirektør i Vurderingsstyrelsen i Haderslev. Hun har tidligere været i Statsforvaltningen og i ATP.

- Jeg glæder mig til at være med til at sikre en effektiv sagsbehandling. Det er et enormt vigtigt område, fordi vi skal sikre, at pengene går til det, som de nu skal gå til, og samtidig give landmænd og lodsejere svar på deres ansøgning så hurtigt som muligt, siger Bente Koudal Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bente er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og har derudover en master i offentlig ledelse fra Syddansk/Aarhus Universitet.

Landbrugsstyrelsens direktion består udover de to nye ansigter af Lars Gregersen som direktør og Louise Piester og Jon Simonsen som vicedirektører.

Som en del af den nye organisering oprettes der desuden en ny enhed for svig og omgåelse. Det forventes, at en ny enhedschef kan starte den 1. august 2022.