Lyt til artiklen:

Svinenoteringen tager endnu et markant hop

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Efter sidste uges stigning på 70 øre tager noteringen nu endnu et spring op.

Svinenoteringen til uge 14 er på 10,50, hvilket er et hop på 50 øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne på europæiske marked for fersk grisekød er fortsat på vej op, og det er fortsat de stigende omkostninger til at producere grise, der driver udviklingen, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- I den kommende uge lukker vi de sidste ordrer til levering op mod påske. Derefter skal salget af forårs- og sommerprodukter tage over, og det vil sige, at efterspørgslen i højere grad drives af vejret. Indtil videre har foråret været koldt og vådt syd for alperne, og det må gerne skifte nu, for det vil styrke efterspørgslen, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown

Efterspørgslen er fortsat god. Priserne på skinker og forender er ved at stabilisere sig på et højt niveau. Brystflæsk sælges godt, og priserne på kamme og bacon er stigende. Bove, nakker og kød til produktion af pølser og andre farsprodukter er fortsat på vej, hvilket ikke er unormalt.

- Prisstigningerne kommer ikke af sig selv, for alle kæmper med stigende omkostninger. Derfor er der en tendens til at lagrene indskrænkes i alle led. De vil dog indenfor relativt kort tid nå minimumsniveauet, og så stabiliseres handlen igen. Den situation, vi har lige nu, har vi ikke oplevet i mange år. Det giver noget stress, og næsten alle agerer med en meget kort horisont, fordi situationen hurtigt kan ændre sig igen afhængigt af udviklingen i Ukraine, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud Europa koncentrerer sig om Japan, men understøttes af eksport til en bred vifte af lande globalt.