Lyt til artiklen:

L&F udpeger ny direktør

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Landbrug og Fødevarer har ansat sin nye direktør. Det er Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d'affaires i Syrien med base i Beirut.

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun tiltræder stillingen 1. august, hvor hun overtager, efter Anne Lawaetz Arhnung, der trak sig efter uenigheder om Danbred-sagen.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, glæder sig over at kunne byde Merete Juhl velkommen:

- Merete Juhl har i en årrække været en anerkendt ambassadør for Danmark, og jeg er ikke i tvivl om, at hun i sin kommende rolle som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer bliver en stærk ambassadør for det danske fødevareerhverv, for vores landmandsmedlemmer og virksomhedsmedlemmer - og en visionær leder for Landbrug & Fødevarers medarbejdere i Danmark og udlandet, siger Søren Søndergaard.

- Merete Juhl har internationalt udsyn og erfaring. Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge. Samtidig er hun en erfaren og resultatorienteret leder, der sætter teamwork og samarbejde højt. Og så er hun født og opvokset med fødderne i mulden og forstår tankesættet fra jord til bord.

- Ansættelsen af Merete Juhl er en stor gevinst for hele den danske fødevareklynge, og Merete er den helt rette til sammen med den valgte ledelse at stå i spidsen for en af Danmarks største erhvervsorganisationer, siger Søren Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarers kommende administrerende direktør, Merete Juhl, siger:

- Danmark er kendt for at have verdens måske bedste landbrugs- og fødevareproduktion, der hviler på et stærkt fællesskab, på høj kvalitet og know-how, der er efterspurgt i hele verden. Dét er jeg stolt over at skulle stå i spidsen for.

- For mig er det en drømmestilling. Jeg har mine rødder i landbruget, og politik, handel og økonomiske forhold har altid været et omdrejningspunkt for mig. Jeg glæder mig til at gøre en forskel sammen med medarbejdere, landmænd og virksomheder og løfte et samfundsmæssigt ansvar - blandt andet gennem arbejdet med Landbrug & Fødevarers stærke klimavision.

- Samfundet står foran store, globale udfordringer med klima og grøn omstilling, og her og nu sætter krigen i Ukraine yderligere fokus på fødevareproduktion og forsyningssikkerhed både for mad og energi. På alle områder kan og skal det danske landbrugs- og fødevareerhverv bidrage. Jeg ser frem til at lede en kompetent erhvervsorganisation med en central, men også meget bred dagsorden, som er fyldt med muligheder, siger Merete Juhl