Lyt til artiklen:

Tidligere økoformand udpeget til formandspost for nationalpark

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland har fået ny formand, og miljøminister Lea Wermelin har udpeget Per Kølster til opgaven.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Per Kølster er ejer og direktør af Kølster Malt & Øl samt landmand og udvikler hos Aarstiderne A/S ved Krogerup Avlsgaard i Humlebæk. Han skal som bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland være med til at udvikle nationalparken, som bl.a. er kendt for at rumme Gribskov, der er en af Danmarks største skove, samt Arresø og Esrum Sø, der er landets største søer.

- Nationalpark Kongernes Nordsjælland er med sin fantastiske natur tæt på byen et velbesøgt naturområde, både af rigtig mange danskere og af udenlandske turister. Det skal vi værne om og udvikle i de kommende år, bl.a. med de to kommende naturnationalparker i området. Derfor glæder det mig, at Per Kølster med sit lokale kendskab og mangeårige erfaringer med bestyrelsesarbejde har takket ja til formandsposten. Jeg vil samtidig gerne takke den afgående formand Carl Frederik Bruun for det gode arbejde, siger miljøminister Lea Wermelin.

Per Kølster er uddannet cand.agro. Han har praktisk ledelseserfaring gennem sit arbejde ved Kølster Malt & Øl og har derudover i en længere årrække været bestyrelsesformand for Økologisk Landsforening.

- Jeg er rigtig glad for miljøministerens udpegning, og jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet og bidrage til udviklingen i det område, som jeg kender så godt. Nationalpark Kongernes Nordsjælland har enorm betydning for lokalsamfundet og for rigtig mange turister, ikke mindst fordi naturen i området er enestående. Jeg ser frem til at tage fat i opgaverne sammen med bestyrelsen, sekretariatet og samarbejdspartnere, siger Per Kølster.

Per Kølster tiltræder som formand for nationalparkbestyrelsen for funktionsperioden den 11. april 2022 til den 10. april 2026.