Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Fremgang i ansøgninger til fødevare- og jordbrugsuddannelser
Hos Future Food er armene på vej op over hovedet. På trods af, at ansøgertallet til 1. grundforløb på erhvervsuddannelserne i sidste uge viste status quo, var der midt i ærgrelsen noget at glæde sig over.
Kigger man ned i de nye ansøgertal kan man se, at hovedområdet "Fødevarer, Jordbrug og Oplevelser" er i fremgang - og faktisk har været det siden 2018.
Det skriver Landbrug & Fødevarer, der er en af flere organisationer bag Future Food, i en pressemeddelelse.
- Det er bestemt noget man bør glæde sig over i fødevarebranchen, fortæller projektleder hos Future Food, Katrine Blæsbjerg Sørensen, og fortsætter:
- Tager vi fødevare- og jordbrugsbrillerne på, så er der grund til at glæde sig over de nyeste tal fra Undervisningsministeriet. Vi havde som andre også gerne set, at der generelt var fremgang i andelen der vælger en erhvervsuddannelse, for Danmark mangler faglærte. Men med en fremgang på næsten ni procent for vores område, er der en pil i en rigtig retning. Så håber vi andre områder - især de tekniske uddannelser - også følger trop.
Set i lyset af glæden over fremgangen er der er stadig et stykke vej til de knap 2.000 ansøgere hovedområdet havde tilbage i 2015 - dog ser kurven ud til at kurven er knækket.
Nye tal fra Styrelsen for It og Læring viser, at der i 2022 er 1.792 1. prioritetsansøgninger til hovedområdet Fødevarer, Jordbrug og Oplevelser mod 1.648 året før.
- For at udvikle den danske landbrugs- og fødevarebranche og nå store ambitioner med grøn omstilling, så kræver det dygtige unge mennesker kan se en fremtid hos os, fortæller Katrine Blæsbjerg Sørensen.
Hun håber derfor på, at de unge mennesker kan se en fremtid indenfor erhvervet.