Lyt til artiklen:

Fem avlere har mod på genstart med mink

00:00
Hastighed: ???x
01:13

Abonnementsartikel

Fristen for at søge dvaleordningen nærmer sig. En uge før vinduet lukker den 1. april har fem minkavlere søgt ordningen med henblik på at starte igen, når og hvis lovgivningen bliver ændret.

Ud af cirka 1100 af landets minkavlere har fem avlere søgt dvaleordning og 986 har søgt og fået nedlukningserstatning. Om nogle af de resterende 109 minkvirksomheder har tænkt sig at søge om dvale eller nedlukning er stadig uvis frem til dvalefristen den 1. april.

Avlerne kan ansøge om permanent nedlukning af deres minkvirksomhed eller midlertidig lukning med henblik på genoptagelse af din minkvirksomhed efter det midlertidige forbud mod hold af mink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen skriver:

Vælger du at lukke din minkvirksomhed midlertidigt (dvale), kan du søge om kompensation for faste omkostninger inklusive nødvendige driftsomkostninger til vedligehold og service af produktionsfaciliteter.

Hvis du vælger dvale, kan du ændre dit valg til permanent nedlukning frem til den 31. december 2023. Ansøgningsfristen udløber den 1. april 2022. Herefter er det muligt at vælge om ved henvendelse til Fødevarestyrelsen.

Læs mere om dvale.