Lyt til artiklen:

Ledelsen i FirstFarms kan blive medejere

00:00
Hastighed: ???x
02:18

FirstFarms' ambition er at blive en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder inden for jordbrug og fødevarer.

For at styrke muligheden for at nå den ambition gør selskabet det derfor ekstra attraktivt for ledende medarbejdere at fortsætte i selskabet med stort engagement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og efter et regnskab, som FirstFarms betegnede som historisk godt - og det bedste siden børsnoteringen i 2006 - tilbyder selskabet nu warrants til den samlede ledelse i ind- og udland. Det vil sige mulighed for på et tidspunkt at købe aktier til en forudfastlagt kurs.

Selskabet giver i alt 108.000 warrants vederlagsfrit til sine ledende medarbejdere, og da hver warrant giver ret til at tegne en aktie á 10 kroner i selskabet, giver de udstedte warrants dermed ret til nominelt at tegne op til 1.080.000 kroner aktier i selskabet. Aktiekapitalen forhøjes med tilsvarende beløb. Direktøren modtager 50.000 warrants og øvrige ledere får 58.000.

Ekstraordinær indsats

FirstFarms' bestyrelse ønsker med tilbuddet om warrants at belønne en ekstraordinær stor indsats.

- Vi har en dygtig ledelse, der har evnet at sikre en høj effektivitet i alle driftsgrene og på alle lokaliteter, således, at vi har øget indtjeningen og indfriet egne krav til fortsat vækst. Den udvikling skal fortsætte, siger Henrik Hougaard.

Regnskabet viste et overskud på 46 millioner kroner før skat - en fremgang på 15 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udnyttelseskursen for de tildelte warrants er 68,82 kroner pr. aktie á nominelt 10 kroner og kan udnyttes i en periode på fire uger regnet fra selskabets offentliggørelse af årsrapporten for 1. januar 2025 - 31. december 2025.

FirstFarms anslår, at de udstedte warrants har en samlet markedsværdi på 2.761.560 kroner, svarende til 690.390 kr. pr. år i perioden frem til eventuel udnyttelse. Markedsværdien er beregnet ud fra forskellige forudsætninger, blandt andet en aktiekurs på 95,60 kroner.