Lyt til artiklen:

Priserne tager et markant hop på 70 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Abonnementsartikel

Prisen på svinekød i uge 13 stiger til 10 kroner pr. kilo.

Trenden på det europæiske marked for fersk grisekød er stærkt opadgående priser, og alle aktører i markedet kæmper for at følge med.

- Det er en bevægelse i markedet uden sidestykke i historien, og derfor skal alle lige finde deres ben at stå på. Der er dog ikke længere indkøbere, der ser det som et midlertidigt stemningsskift. Fokus er nu på at finde sig til rette i den nye virkelighed, hvor priserne flytter sig fra uge til uge, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Efterspørgslen er generelt god, og priserne på skinker og forender er forsat stigende. Bove, nakker og brystflæsk følger med op, og det samme gælder for kamme og bacon, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Udviklingen de seneste to uger sender et signal om, at vi vil være i stand til at hæve noteringen kontinuerligt frem mod sommer. Vi gør det lige så hurtigt, som vi overhovedet er i stand til, for vi er fuldt ud klar over at afregningen endnu ikke er på et niveau, hvor der er balance mellem omkostninger og indtægter hos vores ejere, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens afsætningen til Kina er på et uændret lavt niveau.