Lyt til artiklen:

Maaschio Gaspardo Primo kommer til Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:45

Efter flere års test i tyskland kommer Gaspardo Primo gødningssprederen til landet.

Mange danske landmænd efterspørger sektionskontrol, hvor sprederen automatisk åbner og lukker ved forageren, samt tilpasser mængde og spredebredde, når der arbejdes i kiler. Der kan Gaspardo Primo være et godt valg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gradueret tildeling er også et tema, og derfor vil MO Implements markedsføre Gaspardo Primo i Exclusive versionen. Den har vejeceller og er med udstyr der er tilpasset den fremsynede planteavler.

Skriver MO Implements i en pressemeddelse.

rich-media-2
Spredetallerknerne er med QuickFit, og de kan derfor hurtigt afmonteres, hvis arbejdsbredden skal ændres, eller beholderen skal tømmes. Foto: Pressefoto.

Opbygning der passer

Opbygningen passer det danske marked og har moderne opbygning.

Gaspardo Primo 332 rummer 3.200 liter og bæres af en vejecelle, der må belastes med 7,5 tons. Sprederen er 2,85 meter bred, og den kan derfor let fyldes med en frontlæsser eller minilæsser.

Beholderen er pulverlakkeret, og den nederste del af beholderen samt doseringsenheden og spredetallerknerne er udført i rustfrit stål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spredevinger er i en speciel HD-legering, der er gør dem særdeles slidstærke og reducerer omkostningerne til vedligehold af sprederen.

Med L10 spredetallerkner kan spredebredden indstilles i intervallet 12-21 meter og med L20 kan den justeres i intervaller 21 til 36 meter.

For at opnå en ensartet tildeling i bakket terræn og på arealer med sidehæld er Gaspardo Primo udstyret med terrænkompensering. Hvor et accelerometer måler hældningen for at vise den nøjagtige vægt og i henhold til vægtinformation og hastighed, justeres spjældene.

Skriver MO Implements i en pressemeddelse.

rich-media-4
Systemet med to skod betyder, at mængdedoseringen altid står i den rigtige position, når der åbnes for gødningen og takket være en lynhurtig åbning sikrer det en ensartet tildeling i området omkring forageren. Foto: Pressefoto.

Danske standarder

Sprederen kan følge med den måde der drives landbrug i danmark og er helt opdateret med de nyeste muligheder og teknologi med især Isobus, skriver MO Implements.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Åben/luk, mængderegulering, samt nedfaldspunkt og betjening af kantspredningsudstyret sker med danskproducerede Linak aktuatorer.

rich-media-6
Gaspardo Primo er ISOBUS-kompatibel, og sprederen kan derfor betjenes fra traktorens terminal eller fra en separat terminal. Foto: Pressefoto

Første maskine solgt

De første Gaspardo Primo er kommet til landet, og den første er også slutsolgt til en kunde på Grindstedegnen.

- Vi har allerede kørt en hel del med sprederen, og vi er virkelig imponeret over hvor let den er at betjene, og hvor nøjagtig den spreder. Når først kantspredningen er indstillet, sker al anden indstilling på terminalen i førerkabinen. På en App fra Maschio Gaspardo finder jeg gødningstypen, og efter at have indtaster nogle få oplysninger i terminalen, er jeg klar til at køre, siger Mathias Larsen, der både er planteavler og sælger hos Maskinland A/S i Grindsted.

Mathias roser også sprederns vejesystem, der reagerer lynhurtigt.

rich-media-7
Mathias Larsen planteavler og sælger hos Maskinland, Brian Bisgård, serviceteknikker hos MO Implements A/S og Martin Gjørtz, medindehaver af MO Implements A/S. Foto: Pressefoto.