Lyt til artiklen:

Lemken præsterer rekordår

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Det opnåede salgsvolumen på 446 millioner euro repræsenterer en rekord for familievirksomheden, som har en 242-årig historie. Det nye år startede positiv med gode ordrebøgerne, skriver Lemken i en pressemeddelelse.

- Vi er meget stolte af dette resultat og vil gerne takke alle vores medarbejdere for deres enestående arbejde og engagement, siger partner Nicola Lemken og CEO Anthony van der Ley.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fleste landmænd og entreprenører nød i 2021 først og fremmest godt af konstant høje producentpriser og investerede derfor i moderne professionel landbrugsteknologi hos Lemken.

Forretningen var særlig god for det nyligt opkøbte datterselskab Steketee. Under varemærket Steketee tilbyder Lemken mekaniske maskiner, der er i stand til at registrere individuelle planter ved hjælp af et kamera.

På baggrund af de vanskelige forhold var det tyske marked i stand til at holde stand på et højt niveau. Et stærkt salg af såmaskiner kompenserede for det udgåede marksprøjtesegment, skriver Lemken i sin regnskabskommentar.

Eksportandelen er steget til 81 procent, da næsten alle internationale markeder har udviklet sig rigtig godt. Væksten var især tiltalende på de oversøiske markeder i Canada, USA, Oceanien og Sydafrika. I USA etablerede LEMKEN sidste år sin egen salgs- og servicebase nær Des Moines for at kunne håndtere stigende krav endnu bedre, skriver Lemken.

Nyt i 2022

Nye redskaber, der lanceres på markedet i 2022, omfatter Heliodor tallerkenharven med flydende gødningsfordeler, og fra sommer og frem Karat 10 dybdeharve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hensyn til renseteknologi vil Lemken og Steketee også introducere den automatiske IC-Weeder-radrenser i en AI-forstærket version.

En ny funktion er kombinationen af økonomisk båndsprøjtning og rensning.

Til efterårssæsonen vil Solitair DT være tilgængelig som en fuldstændig revideret bugseret så-kombination. Derudover skal Lemken i samarbejde med Leibniz Center for Landskabsforskning i landbruget om et kulstoflandskabsforskningsprojekt udvikle en plov, der permanent binder CO2 i dybere jordlag og dermed øger humusindholdet i den dyrkede horisont på længere sigt.

Lemken har netop introduceret et udviklingskoncept til autonom indsættelse af redskaber for at sikre og optimere processer via redskaber ved brug af sensorbaseret overvågning og kamerateknologi.