Lyt til artiklen:

30 år med fokus på dyrevelfærd

00:00
Hastighed: ???x
02:44

I år er det 30 år siden, at konceptet og brandet Frilandsgris blev udviklet i et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og en gruppe dedikerede og fremsynede landmænd, der sammen formulerede krav til et produktionskoncept med udgangspunkt i grisenes naturlige adfærd. Først og fremmest ved at lukke stalddøren op, så grisene fødes i det fri af fritgående søer, skriver Friland i en pressemeddelelse.

I 2022 er Frilandsgris sammen med Dyrenes Beskyttelses røde mærke "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" blevet synonym for Frilandsgris og det gode griseliv.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Pionerånden i samarbejdet mellem landmænd, slagteri, detail og Dyrenes Beskyttelse var og er helt unikt og udgjorde et vendepunkt i forbrugernes mulighed for at tilvælge god dyrevelfærd i indkøbene. Konceptet og dyrevelfærdsmærket går hånd i hånd og er i dag så indarbejdet i forbrugernes bevidsthed, at langt de fleste danskere kender og afkoder det som det naturligste i verden. Men det er et helt særligt dansk tiltag, der bare har vist sig at være overordentlig langtidsholdbart og som inspirerer langt ud over landets grænser, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis og fortsætter:

- Vi er stolte af at kunne se tilbage på 30 års historie, hvor flere og flere landbrugsdyr har fået adgang til det fri, og hvor en hel generation af danskere er vokset op med at kunne vælge animalske produkter fra dyr, der har haft leveværdige liv. Vi udvikler fortsat mærkekravene i samarbejde med Friland og de mange landmænd, der har dyrenes behov i fokus hver dag. Det er vi meget taknemlige for, og vi fortsætter med at hæve barren, så vi hele tiden også følger med de unge forbrugere, som heldigvis stiller krav om og køber ind med tanke for dyr, natur og klima, siger hun.

Først og forpligtende

For både Friland og Dyrenes Beskyttelse er dyrevelfærden hele tiden under lup og videreudvikles. Det sker i meget tæt samarbejde med Frilands leverandører af grise til Frilandsgris-konceptet.

- I Friland er vi stolte af, at vi var de første, som med Frilandsgris blev mærket med "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse'", og det forpligter. Både vi og vores dygtige leverandører arbejder hårdt på at udvikle dyrevelfærden og kvaliteten hver eneste dag. Her er Dyrenes Beskyttelse en vigtig medspiller, som vi har stor gavn af, siger direktør i Friland Claus Hein.

Han tilføjer, at konceptet både i Danmark og på eksportmarkederne har stort fokus, og det er kendt, at såvel danske som udenlandske forbrugerne i stigende grad vælger dyrevelfærd til, når de skal vælge det foretrukne kød i butikkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har igennem flere år oplevet en øget efterspørgsel på grisekød med høj dyrevelfærd hos forbrugeren. I dag er dyrevelfærd et af de vigtigste købsmotiver hos forbrugeren, når de skal vælge grisekød, siger Claus Hein.