Lyt til artiklen:

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til indstilling af dyretransporter til Rusland

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er det et etisk og dyrevelfærdsmæssigt problem, at danske landmænd stadig sender kvæg og svin til Rusland.

Danske landmænd har ifølge Dyrenes Beskyttelse sendt 544 kvier og 254 grise. til Rusland over danske samlesteder og karantænestalde, siden Rusland invaderede Ukraine.

Det er ikke bare et etisk problem men også et problem for dyrevelfærden, advarer Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udover den etiske problemstilling i, at danske landmænd støtter Rusland ved at handle med dem, så er lange dyretransporter til lande så langt væk som Rusland i forvejen ekstremt problematiske. Nu kan man så lægge oveni, at dyrene sendes af sted til en krigsførende nation, som er underlagt store sanktioner fra omverdenen. Jeg er meget bekymret for, hvilke forhold de her dyr kommer ud til. Det forlyder for eksempel, at der lige nu kan være store problemer med at skaffe foder i Rusland, siger Ditte Erichsen, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og uddannet master i vurdering af husdyrvelfærd.

Hun påpeger desuden, at det er usandsynligt, at en krigsførende nation bekymrer sig om overholdelse af EU's dyrevelfærdsregler for dyr under transport, som for eksempel at dyrene får adgang til hvilestald undervejs.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at alle dyretransporter til konfliktzoner indstilles øjeblikkeligt.

Landbrug og Fødevarer oplyser, at eksport til Rusland er stoppet fra selskaber som for eksempel Viking og Danbred, som også selv har meldt dette ud.