Lyt til artiklen:

Krone og Lemken præsenterer førerløs enhed

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Under navnet "Combined Powers" præsenterer Krone og Lemken et autonomt projekt- og designkoncept. Det skriver samarbejdspartnerne i en pressemeddelelse.

Fabrikanterne kan nu fremvise en førerløs enhed, der består af en trækkende enhed og forskellige redskaber, eksempelvis harver og skårlæggere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter at have gennemført forsøg med dyrkning, pløjning, såning, slåning, vending og rivning sidste år, vil konceptet blive integreret i de to virksomheders græsmaskiner og jordbearbejdningsudstyr, lyder det i meddelelsen.

Ved at bruge et dieselelektrisk drev, der genererer op til 170 kW (230 hk), er drivenheden designet til at opfylde kravene til effekt for de redskaber, der bruges i de førnævnte processer. Drivkraften overføres elektrisk til hjulene og kraftudtaget og derfra til redskabet, som kobles til et trepunktsophæng.

Drivenheden har desuden flere og omfattende sensorsystemer, som overvåger de umiddelbare omgivelser og det monterede redskab, hvilket sikrer sikker drift og optimale resultater, ifølge Lemken og Krone.

Enheden kontrolleres og overvåges fra en mobil enhed

Lemken og Krone skriver, at enheden adskiller sig ved, at den styres af redskabet og ikke omvendt. Redskabet og den trækkende enhed fungerer som ét integreret system. Baseret på den lange erfaring med anvendelse af ISOBUS og TIM på Krone- og Lemken-maskiner, kommunikerer og interagerer drivenheden og redskabet og deler bogstaveligt talt alle typer data, lyder det i meddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Combined Powers-konceptet er også udviklet for at imødegå den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft i landbruget. Det vil også frigøre landmænd fra at tilbringe de lange dage i marken. I stedet vil de blive systemoperatører, der blot overvåger procesenheden, som leverer en konsekvent nøjagtig arbejdskvalitet. Enhedens alsidighed gør den egnet til helårsarbejde og lang levetid. Intensive afprøvninger under alle typer forhold samt indsamling af feedback fra landmænd og entreprenører vil fortsætte i år.