Lyt til artiklen:

Dansk Limousine Forening afholder dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Den 2. april afholder Dansk Limousine Forening et indendørs dyrskue samt avlsdyrauktion med 10+1 katalognumre i Herning. Det sker i kølvandet på foreningens 50-års jubilæum.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er gratis at deltage i arrangementet, hvor en indledende bedømmelse af de 100 tilmeldte limousiner foregår i tidsrummet 9-12. Der er rekvireret dommer fra limousinernes hjemland, Frankrig, for at sikre kompetent og uvildig bedømmelse af dyrene, lyder det i meddelelsen.

Championatkonkurrence, besætningskonkurrence og ærespræmiekonkurrence foregår i tidsrummet 14-16.30.

Efter to års ufrivillig pause genoptager Dansk Limousine Forening traditionen med afholdelse af fysisk avlsdyrsauktion. Præcis kl. 12.30 begynder auktionen over de 10+1 katalognumre med nøje udvalgte avlsdyr. 8 tyre, 1 kvie og 1 ko med kalv ved siden kommer under hammeren sammen med en såkaldt joker. Jokeren vil være et særligt attraktivt dyr udvalgt blandt de udstillede limousiner.

Alle tyrene, som sælges på auktionen, er denne gang pollede - heraf er flere homozygotisk pollede. Flere af tyrene er desuden deklarerede med genomisk test.

På grund af dyrskueaflysningerne i 2020 og 2021 vil de fleste af de unge dyr på skuet vil være debutanter i forhold til at blive udstillet. Men efter endt skue vil de mange dyr, deres ejere og trækkere være i topform til de kommende dyrskuer.