Lyt til artiklen:

Nyt ulvepar i Sydvestjylland

00:00
Hastighed: ???x
01:17

En hanulv, som har holdt til i Oksbøl-reviret i Sydvestjylland siden maj 2020, har nu formentlig fået en mage. De to ulve blev set sammen først gang i onsdags den 9. marts 2022.

Det skriver Miljøministeriet på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For et par dage siden fangede medarbejdere ved Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn to ulve på et billede, og to dage senere bekræftede den nationale ulveovervågning, at man har registreret parallelle sporforløb af to ulve, som følges ad. Her har man på sporene kunne se, at der sandsynligvis er tale om en han og en hun.

Det vides ikke, om ulvene reelt set er et par, og heller ikke om de har nået at parre sig i parringssæsonen, der går fra februar til begyndelsen af marts. Forskerne fra Danmarks Ulveovervågning mener, at de to måske har mødt hinanden for sent til at der kommer afkom ud af forbindelsen

Hvis parret har nået det, og hunnen er blevet drægtig, vil familieforøgelsen ske efter ca. 9 uger.

Den nationale ulveovervågning forsætter nu med at kortlægge det formodede ulvepars leveområde igennem systematisk eftersøgning af friske ekskrementer, som indeholder DNA, samt vildtkameraer, som kan fotografere ulvenes aktiviteter.