Lyt til artiklen:

Fendt-legende takker af

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Finn Dam Jensen har haft sidste arbejdsdag hos Fendt-specialisten TBS, for nu har han solgt sin sidste Fendt og er gået på pension. Dåbsattesten siger 1946, og siden han begyndte at sælge Fendt, er det blevet til i nærheden af 2.000 nye og brugte Fendt og selvfølgelig også en masse andet grej til landmænd og maskinstationer. Dét antal traktorhandler på aftaleblokken, er der ikke mange, der kommer til at opleve, skriver TBS i en pressemeddelelse.

Finn Dam Jensen startede sit arbejdsliv som reservedelsmand i bilbranchen, men i 1989 han ansat som sælger hos den daværende Fendt-importør Alex Petersen i Starup. Firmaet har skiftet ejere siden, men Finn er blevet og har taget sig godt af sine kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordvalget "taget sig af" er ikke tilfældigt, for en af Finn's varemærker har altid været tæt kundekontakt og viljen til at finde løsninger.

- Det går jo op og ned for de fleste, så jeg har forsøgt at hjælpe mine kunder med en god, brugt Fendt, hvis budgettet ikke lige har været til en ny. For mig har det altid handlet om at behandle alle folk ordentligt. Lytte til deres behov, afdække mulighederne og lade være med at sælge dem en for lille traktor, hvis budgettet ikke rækker til den store, de har brug for. Hellere sige nej og forklare hvorfor, end være utroværdig, siger han.

Der er sket meget på traktorfronten, siden Finn Dam Jensen solgte sin første Fendt. Det var en Fendt 308 LSA til graveren i Brædstrup. Den havde 78 hk og en 21/6 gearkasse.

En af de seneste, han har solgt, er en Fendt 1050 Vario med 516 hk og masser af udstyr, som man end ikke drømte om, da han solgt 308'eren. Den tredje Fendt i Finn's salgskarriere blev solgt til en Svendgaards Maskinstation, og den blev indledningen på en langvarige relation, for Finn har handlet med dem lige siden. Cirka 70 nye Fendt-traktorer er det blevet til.

Adspurgt om, hvad den vigtigste tekniske landvinding har været for Fendt, er Finn ikke i tvivl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var da vario-transmissionen kom i 1996. Med ét kunne Fendt noget ingen andre kunne, og kunderne var vildt begejstrede. Dengang oplevede vi virkelig en stigende efterspørgsel efter de nye vario-modeller, siger Finn Dam Jensen.