Lyt til artiklen:

VikingLivestock standser omgående al eksport til Rusland

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Krigen i Ukraine og Ruslands aggression får nu Viking Livestock til at stoppe for eksport af avlsdyr til Rusland. En gruppe kvier på vej til landet bliver holdt tilbage og leverancen aflyst.

VikingLivestock standser nu al eksport til Rusland. Det oplyser direktør i VikingLivestock Lars Kloster.

- Når et land optræder så aggressivt, som Rusland har gjort mod Ukraine, så strider det mod Vikings værdier at eksportere avlsdyr til et sådant land, forklarer han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I øjeblikket har VikingLivestock en større gruppe kvier, som skulle have været til Rusland og Ukraine i den kommende uge, i karantæne. Den transport er nu aflyst, skriver VikingLivestock i en pressemeddelelse.

Ifølge Lars Kloster har det ikke været nogen let beslutning.

- Nogle siger, at i krig så bliver tingene sort-hvide. Det mener vi ikke. Der er mange hensyn at tage. I vores landbrugserhverv har vi mange gode medarbejdere ansat, som er ramt af krigen, dem har vi også i vores tanker, siger han.

Lars Kloster understreger, at VikingLivestock fortsat har en god relation til de russiske kunder, der altså, så længe krigshandlingerne står på, må kigge langt efter gode, danske kvier fra VikingLivestock.

Et vigtigt marked

Rusland har udviklet sig til at være et vigtigt marked for VikingLivestock. Beslutningen betyder derfor en stor nedgang i eksporter lige nu, og at man vil øge indsatsen andre steder og i det hele tage udvikle eksporten af avlsdyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- VikingLivestock er sat i verden for at hjælpe danske kvægbrugere med at afsætte dyr, der kommer i overskud i deres besætning. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at leve op til dette. Heldigvis har vi også gode samarbejdspartnere i eksempelvis Tyskland, Holland og England, siger en fortrøstningsfuld Lars Kloster.

- Vi har et ansvar i forhold til både danske kvægbrugere og vores russiske kunder. Men vi har også et ansvar som virksomhed i en urolig verden. Det er disse forskellige forpligtelser, vi hver dag forsøger at balancere, forklarer han.

Hos VikingLivestock er man gået i gang med at undersøge mulighederne for at afsætte kvierne i karantænen til anden side.