Lyt til artiklen:

Nyt værktøj skal hjælpe bedrifter med optimal håndtering af døde dyr

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Håndtering af døde dyr er ikke det sjoveste, eller noget medarbejder prioritere højt, når det kommer til de gode opgaver. Det skal et undervisningsmateriale hjælpe landmænd og især medarbejderne med.

- Vi har i Daka løbende kontakt med landmænd på bedrifterne rundt i landet, men de medarbejdere, der ofte håndterer de døde dyr i dagligdagen, er vi ikke på samme måde i direkte dialog med. Derfor har vi udviklet et undervisningsmateriale, der fungerer som et simpelt værktøj til landmanden til videreformidling af korrekt håndtering af døde dyr, forklarer Kommunikations- og Marketingchef i Daka Søren Mohr Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Håndteres de døde dyr korrekt, er det med til at forbedre landbrugets image, øge niveauet af genanvendelse og bidrage til den veterinære sikkerhed på tværs af bedrifter, forklarer Søren Mohr Jensen.

Arbejdsgange og håndtering

Materialet består af et 3 diasshow med hvert sit tema, optimal håndtering, god brug af PIGUP&KO appen og De døde dyrs værdi. Derudover er der også lavet videoer hvor Daka gennemgår temaerne, som både kan bruges, efter landmanden selv har gennemgået materialet, eller udsendes selvstændigt til medarbejderne.

- Materialet forholder sig til dagligdagen ude på bedriften, og visualisere opgaverne omkring håndtering af det døde dyr, derfor er det også en god lejlighed til at få talt om arbejdsgange og genopfrisket de vigtigste dele af håndteringen af de døde dyr forklarer Allan B. V. Pedersen der er med i Dakas landmandsforum, og har været med til at teste undervisningsmaterialet.

Staldmedarbejderne har mange gange udenlandsk baggrund, og her skal undervisningsmaterialet hjælpe dem til at håndtere de døde dyr korrekt, da de kommer med en anden landbrugsfaglig baggrund.

rich-media-2
Plakaten med de vigtigeste dele af optimal håndtering af døde dyr. Foto: Pressefoto.