Lyt til artiklen:

Pelssalg præget af krig og rejserestriktioner

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Kopenhagen Fur startet salgssæsonen 2022 samme dag, som Rusland invaderede Ukraine, og det fik forventeligt negativ indflydelse på salget, skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

Ruslands aggressive militærhandlinger har skabt bred usikkerhed på de finansielle markeder, og det påvirker også aktørerne i pelsbranchen. Rusland er desuden verdens næststørste pelsmarked, og indkøberne, med aktiviteter rettet mod det det russiske marked, køber typisk tidligt ind i auktionsåret, skriver Kopenhagen Fur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vigtige detailmarked Kina er derudover fortsat omfattet af restriktioner på rejseaktivitet og lockdowns i store områder som en konsekvens af Kinas nultolerance overfor Covid-19. Det påvirker det fysiske salg af pels negativt, mens onlinesalget har været voksende, men ikke i et omfang, der opvejer den manglende aktivitet i pelsbutikkerne.

Salgsprocenten på auktionen nåede 13 procent med et prisniveau på linje med september-auktionen i 2021. Der er planlagt yderligere fire auktioner i 2022.

Salgssæsonen 2022 startede med et udbud på 2 millioner minkskind.