Lyt til artiklen:

Ny højkapacitetsmaskine fra Kuhn

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Den nye top model i Kuhns skårlæggerprogram FC 13460 RA er en båndskårlægger med crimper, der har en variabel arbejdsbredde fra 12,40 til 13,40 meter.

Muligheden for båndning i skår fra begge sidder, eller hver enkelt sidde af gangen, det kan gøres i skårbredde fra 1,8 meter til 3,0 meter, eller begge bånd kan løftes op, så der skårlægges ud i fuldbredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC 13460 RA er udstyret med KUHNs robuste OptiDisc Elite knivbjælke, der er vedligeholdelsesfri. OptiDisc Elite er designet til give afgrøden et optimalt flow over knivbjælken, og har et Fast-Fit system for hurtigskift af knive.

Crimperen har robuste bevægelige stålfingre, og kan med forskellige hastigheder, og aggressivitet let tilpasses alle typer af materialer.

Skriver Kuhn i en pressemeddelse.

rich-media-3
Bærehjulene er monteret på en teleskopisk aksel, der skydes ind og ud i forhold til skår bredden der vælges, hvor der ved en bred aksel afstand opnås en mere stabil kørsel, især ved vending i forager. Foto: Pressefoto.

Nyt ophæng giver bedre affjedring og flow

Det specielle ophæng af klipperenheden i kombination med Lift-control affjedring sørger for et stabilt marktryk. Det hele styres via Isobus med Kuhns CCI 800 eller 1200 terminaler (ekstraudstyr) eller traktorens egen Isobus terminal. De hyppigst anvendte funktioner kan betjenes med CCI A3 joysticket (ekstraudstyr), hvis særlige kendetegn er at vise funktionerne på dens integrerede skærm.

Kuhn skriver med den nye opbygning opnår de en bedre vægtfordeling, bedre flow, mere rolig gang, relativ lav egenvægt og med lavtryksdæk på alle hjul så spare man økonomisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os meget til at få denne maskine ud på de danske græsmarker. Vi har været godt med i udviklingsfasen og har allerede haft en testmaskine på dansk jord. Det ser meget lovende ud, udtaler produktchef Robert Vemmelund fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S.

rich-media-5
FC 13460 RA kommer til at komme ind for 12 meter systemet der køres med mange steder i danmark. Foto: Pressefoto.