Abonnementsartikel

Inddragelse og dialog med lokale organisationer og naboer er centralt hvis udfoldelsen af naturnationalparker i Danmark skal blive succesfulde. Det står klart efter endnu et åbent samråd om naturnationalparker.

Så meget kunne miljøminister Lea Wermelin (S) og de blå partier være enige om på et åbent samråd i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg den 23. februar, men hvordan det skal ske, og om dyrevelfærden er sikret inden for hegnene er der fortsat dyb uenighed om på Christiansborg.

- Vi står midt i en naturkrise - og det kræver handling, fremturede Lea Wermelin på endnu et samråd omkring naturnationalparker, og hun forklarede, at der indtil nu aktuelt kun er konkrete planer om at indhegne naturnationalparker i Fussingø og Gribskov. Så ministeren forklarede, at rammerne endnu ikke er sat, og at dialog med lokale fortsat er et vigtigt værktøj i arbejdet for at skabe parker, som både naturen og danskerne kan få gavn af.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.