Abonnementsartikel

Michelin OmniBib er et nyt dæk i 70 profil, som kan monteres på traktorens standardfælg. Landmænd med traktorer i segmentet 70 til 180 hestekræfter kan derfor uden meromkostninger til nye fælg få del i dækkets fordele

Større kontaktfalde til jorden og muligheden for at køre med et lavere dæktryk er nogle af de fordele, som Michelin fremhæver ved det nye OmniBib traktordæk. Det leveres foreløbig i otte forskellige dimensioner.

- Cirka en tredjedel af de nye traktorer, der leveres i Europa, ligger i segmentet 70 til 180 hestekræfter. En del af disse traktorer leveres som standard med 85 profil dæk, og når det fabriksmonterede dæk skal skiftes, kan landmanden med fordel vælge et OmniBib dæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver ikke blot en større trædeflade, men klarer også en højere belastning og kan tilmed køre med et lavere dæktryk, siger salgskonsulent Åge Bolle, Michelin.

Bedre end konkurrenterne

Takket være en speciel, fleksibel opbygning af dækkets karkasse, er det nye dæk konkurrenterne overlegne på en række områder. Ifølge Michelin kan OmniBib køre med et lufttryk, som er 0,2 bar lavere en andre 70 profil dæk på markedet, og ifølge producenten giver det en kontaktflade til marken, som er 16 procent større en den nærmeste konkurrent.

Godkendt til 65

Michelin OmniBib er mærket med hastighedsindeks D, hvilket betyder, at dækket er godkendt til hastigheder på op til 65 kilometer i timen.

En speciel gummiblanding i kombination med det dybeste mønster blandt markedets 70 profil dæk, giver dækket en lang levetid, og ifølge tests udført af producenten, kan landmanden regne med 13 procents længere levetid på OminBib, end på andre 70 profil dæk.

Foreløbig leveres Michelin OmniBib i otte forskellige størrelser fra 620/70 R 42 og til 380/70 R 24. I løbet af 2009 vil serien blive suppleret med yderligere otte dimensioner.