Abonnementsartikel

Ålö Powergrap er et nyt redskab til udtagning af ensilage, mens ESV er en lille smart opfindelse, som gør det lettere at få frontlæsserens redskab til at følge jordoverfalden

Ensilage skal udtages uden spild og med et minimum at luftindsivning i den resterende ensilage. For at kunne tilgodese disse krav har frontlæsserproducenten Alö udviklet et nyt redskab, som har fået navnet Powergrap.

Redskabet består af en meget stærk skovl, som er udført med dobbelt bagplade, og hvor også gavlene i skovlen er forstærket med specielle slidskinner. Som en yderligere stabilisering af skovlen er den afhængig af bredden forsynet med en eller to lodretstående tryk-/træk profiler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Oven på skovlen er der monteret et kraftigt overfald med tænder såvel foran som langs siderne.

Overfaldet fastholder effektivt materialet i skovlen, og sørger for at ensilagen kan trækkes ud af stakken, uden at den resterende ensilage løsnes med risiko for at der siver luft ind i ensilagen.

Når overfaldet er helt åben, er tænderne trukket så langt tilbage, at de ikke sidder i vejen, når siloen skal tømmes for den sidste rest foder.

Ud over ensilage kan skovlen også anvendes til læsning af foderkomponenter, som valset korn og kraftfoder. Takket være overfaldets store åbning kan skovlen også håndtere diverse halmballer.

Lille nyhed med stor effekt

Electric Speed Valve eller forkortet ESV kalder Ålö et nyt udstyr, som kan leveres på nye frontlæsser og som også kan eftermonteres på nyere frontlæssere fra Ålö.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstyret består af en el-kontakt i læsserens joystick. Når kontakten betjenes, tages trykket af redskabscylindrene, og redskabet er i flydestilling. Det betyder, at eksempelvis frontlæsserens skovl vil vippe forover og udelukkende støtter på jorden med skovlens egenvægt. Derved bliver det let at får skovlen til at følge jordoverfalden, når eksempelvis silopladsen skal skrabes ren for de sidste ensilagerester.

Når der anvendes pallegafler på frontlæsseren, gør ESV det let at placere gaflerne i den rigtige position, så de kan glide ind under pallen.

Ved stabling af halm gør den lille opfindelse det ligeledes let, at afsætte ballerne og trække tænderne ud, uden risiko for at trække ballen med sig.