Lyt til artiklen:

Prisen stiger efter fire ugers stilstand

00:00
Hastighed: ???x
01:42

- Armlægningen mellem sælgere og indkøberne er nu i gang. For første gang siden midten af maj sidste år er det nu sælgerne, der har et lille overtag. Det er unormal lang periode, hvor markedet har været entydigt imod slagterierne, så derfor er vores sælgere forberedte på, at de vil møde modstand i markedet i den kommende tid, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Det er først og fremmest priserne på skinker med ben og hele forender, der har flyttet sig. Det er et marked, der drives af virksomheder, der enten er specialiseret i at udbene delstykker for at sælge kødet videre til forarbejdningsindustrien eller forarbejdningsvirksomheder, der har deres egen udbeningsafdeling. Samtidig er der en god efterspørgsel på brystflæsk, mens priserne på nakker, kamme, bove og bacon er stabile, skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 8.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- At vi ser et skift i stemningen nu, kan meget vel skyldes være forøget rejseaktivitet i de seneste uger, efter alpelandene i vid udstrækning har åbnet for skituristerne, for det sætter gang i salget på alt fra motorvejsrestepladser til restauranterne på skisportsstederne. Samtidig ser det ud til, at Tyskland er ved at være klar til en omfattende genåbning, og hvis vi så samtidig får et tidligt og varmt forår i Syd- og Mellemeuropa, så vil det vil også stimulere efterspørgslen, siger Kasper Lenbroch.

Til markederne udenfor Europa er der et godt salg til Japan, mens indkøberne i Kina fortsat koncentrerer sig om de klassiske Kina-varer.