Lyt til artiklen:

Fremgang i Danish Agros grovvareaktiviteter

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Danish Agros grovvareaktiviteter leverede i 2021 en rekordhøj omsætning på 35,0 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 12,9 procent i forhold til 2020. Den positive udvikling kommer ifølge selskabet både fra en mængdemæssig fremgang og et højt prisniveau for afgrøder, råvarer og gødning. Derudover bidrager tilkøbte aktiviteter fra Himmerlands Grovvarer også positivt.

Danish Agro koncernen har i dag grovvareaktiviteter i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland og Ungarn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen i vores grovvareaktiviteter, hvor især den mængdemæssige fremgang vidner om, at vi har været i stand til tage markedsandele og samarbejde med endnu flere landmænd. Det er en stærk indsats af vores medarbejdere, og noget vi skal videreudvikle i det kommende år, siger koncernchef Henning Haahr.

Indtjeningen i grovvareaktiviteterne har udviklet sig positivt, hvor driftsresultatet i 2021 er realiseret med 803 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 107 mio. kr. i forhold til sidste år. I Baltikum fortsætter de tre Baltic Agro-selskaber deres positive udvikling, og i 2021 leverer Baltic Agro en samlet omsætning på 6,8 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 13,3 procent i forhold til sidste år, hvor særligt aktiviteten i Litauen har udviklet sig betydeligt med en stigning på 35 procent. Alle tre selskaber har leveret solide resultater i 2021 og det samlede driftsresultat udgør 200 millioner kroner, hvilket er historisk højt og en fremgang på 53 millioner kroner i forhold til 2020.

I Polen har datterselskabet Polish Agro afsluttet det hidtil bedste år med en omsætning på 1,0 milliard kroner, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til sidste år. Samtidig har selskabet realiseret et driftsresultat på 30 millioner kroner, hvilket er meget tilfredsstillende og en fremgang på 19 millioner kroner i forhold til sidste år.

I Tyskland har datterselskabet Ceravis leveret en omsætning på 8,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 15,9 procent i forhold til sidste år. Driftsresultatet for 2021 er realiseret med minus 21 millioner kroner, hvilket er lavere end budgetteret, men dog en fremgang på 13 millioner kroner i forhold til sidste år. Selskabets indtjening har været negativt påvirket af de volatile markeder for afgrøder samt logistikudfordringer.

Agribusiness Support selskaberne har i 2021 ydet en ekstraordinær indsats for at sikre forsyningen af varer til landbruget i et år præget af logistikmæssige udfordringer. Samlet har supportselskaberne realiseret en stigning i omsætningen på 24,2 procent og en fremgang i driftsindtjeningen på 41 millioner kroner.