Lyt til artiklen:

Danish Crown yder akut hjælp til slagtesvineproducenter

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Danish Crown hæver conto-restbetalingen med øjeblikkelig virkning til 90 øre pr. kg til alle andelshavere.

Danish Crowns bestyrelse har i dag besluttet at hæve a conto-restbetalingen til 90 øre pr. kg. og understreger, at alle Danish Crowns andelsejere har muligheden for at anmode om a conto-restbetaling for leverancer af kreaturer, grise og søer.

Kombinationen af stigende priser på særligt foder og energi samt en lav notering på grisekød presser i øjeblikket mange landmænd, der producerer slagtegrise. I det lys har Danish Crowns bestyrelse set på, hvad der kan gøres for at understøtte selskabets andelsejere i den nuværende situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstraordinær situation

Derfor løftes a conto-restbetalingen med øjeblikkelig virkning til 90 øre pr. kg.

- Som andelsselskab vil vi gerne bidrage til at finde løsninger for vores andelsejere i en ekstraordinært svær situation. A conto-restbetalingen redder næppe verden på den lange bane, men den kan være med til at løsne op for en stram likviditet i periode, indtil priserne på grisekød forhåbentlig retter sig igen. Derfor har vi også besluttet at løfte a conto-restbetalingen, siger Erik Bredholt, der er formand for Danish Crown.

Situationen er særdeles alvorlig for producenterne af slagtegrise. Der er dog berettiget håb om noteringsstigninger, inden det bliver sommer, fordi produktionen af grise i øjeblikket falder brat i andre nordeuropæiske lande som Tyskland, Polen og Holland.-

Daglig kamp

I bestyrelsen er vi ni griseproducenter. Vi mærker selv, hvor udfordret produktionsøkonomien er. Der er ingen tvivl om, at det for mange af os er en daglig kamp at holde humøret oppe lige nu. Derfor er det nu, vi skal bakke hinanden op i erhvervet, så vi sammen kommer igennem den her kriseperiode med så få skrammer som muligt, siger Erik Bredholt.

Alle andelsejere er til enhver tid velkomne til at anmode om a conto-restbetaling for leverancer af kreaturer, svin og søer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

A conto-beløbet er med virkning fra dags dato 90 øre pr. kg for restbetalingsberettigede dyr leveret siden oktober 2021. Udbetalingen af a conto-restbetaling sker til en rente på 4 procent.