Lyt til artiklen:

173 mio. kr på vej til ejerne: DLG udbetaler historisk stort beløb

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

DLG's repræsentantskab har godkendt den største overskudsdeklarering i selskabets historie og sender 173 millioner kroner ud til andelshaverne. Den samlede overskudsdeklarering for den femårige strategiperiode, Leading The Way, lyder nu på 639 millioner kroner.

DLG's andelshavere kan se frem til at modtage det største beløb nogensinde.

173 millioner kroner sender DLG ud til ejerne, efter selskabet har præsteret sit bedste resultat nogensinde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er i høj grad på grund af DLG's strategi, Leading the Way, lyder det fra bestyrelsesformand, Niels Dengsø Jensen.

-Siden vi fremlagde koncernstrategien, Leading the Way i 2017, har vi overskudsdeklareret 639 mio. kr. til danske landmænd, hvilket er 39 procent mere end i perioden 2012 til 2017. Det vidner om, at det var den rette strategi, vi lagde, og at vi har en stærk forretningsmodel. Det skal vi udvikle videre på i fremtiden, siger Niels Dengsø Jensen.

Særligt DLG-koncernens udenlandske selskaber har skubbet til væksten og dermed den rekordhøje udbetaling til ejerne.

- Vores aktiviteter i udlandet klarer sig rigtig godt, og det er en medvirkende årsag til DLG´s flotte formkurve, som de seneste år har givet os mulighed for at investere massivt i vores danske forretning til glæde for DLG's danske ejere. Samtidig har vi øget værditilvæksten til både vores ejere og vores selskab. Det er bevis på, at vi i kraft af vores internationale styrke har kunnet udvikle vores danske rødder, siger Niels Dengsø Jensen.

Ny strategi

Med årsskiftet slutter den succesfulde strategi "Leading the Way 2021" også. I foråret 2022 tager DLG hul på en ny strategiperiode, hvor fokus vil være på at videreudvikle DLG's position i et bæredygtigt perspektiv, skriver DLG i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Leading the Way fokuserede vi på kerneforretningen og vores tre forretningsområder. Det er det fokus, vi høster frugterne af nu. Den nye strategi skal tage afsæt i det solide fundament, vi har skabt og agere i en historisk stor transformation. Her skal vi i DLG være en central medspiller for at drive landbruget i en endnu mere bæredygtig retning, siger Niels Dengsø Jensen.

- For et år siden lancerede vi vores bæredygtighedsplan, og jeg er godt tilfreds med, at vi på så relativt kort tid har formået at sætte retning på den dagsorden med en stribe af konkrete projekter indenfor blandt andet vedvarende energi og alternative proteiner. Med vores nye strategi kommer vi til at være en ledende og drivende kraft i et historisk paradigmeskift i den grønne omstilling. Vi vil levere løsninger til vores ejere og skabe nye forretningsområder for vores koncern.