Lyt til artiklen:

DLG leverer historisk resultat: Runder 900 mio. kr før skat

00:00
Hastighed: ???x
03:54

DLG har netop præsenteret et historisk godt regnskab, hvor resultatet før skat første gang overstiger 900 millioner kroner.

Samtidig steg omsætningen med otte milliarder kroner, så den for regnskabsåret lyder på 59 milliarder kroner. Det er en stigning på 15 procent i forhold til året før. Driftsresultatet steg til 2,3 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den øgede indtjening er et resultat af det strategiskifte, vi foretog med Leading the Way i 2017. Regnskabet vidner om en sund og solid forretningsportefølje, hvor alle områder bidrager til det flotte resultat. Jeg glæder mig især over en klar forbedring af vores indtjeningsevne, som vi nu for fjerde år i træk har styrket betydeligt. Forventningen er, at den tendens fortsætter i de kommende år, siger koncernchef Kristian Hundebøll, i en pressemeddelelse.

Resultatet betyder, at DLG udbetaler 173 millioner kroner, det højeste nogensinde, til de danske andelshavere. Det er en stigning på 28 procent i forhold til 2020.

Tyske marked fylder

Særligt det tyske marked har bidraget til DLG's vækst.

DLG omsatte for 38 milliarder på det tyske marked, som dermed bidrager med fem milliarder af toplinjens vækst.

Omsætningen inden for koncernens Agribusiness-forretning steg med 3,4 mia. kr. til 35,5 mia. kr. Driftsindtjeningen (EBITDA) blev på 1,1 mia. kr., hvilket er en fremgang på 17 procent sammenlignet med 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtlige hovedmarkeder omkring Østersøregionen inklusive Tyskland kom samlet set bedre ud af 2021 end året før, primært drevet af en pæn vækst i særligt Danmark, Baltikum og Polen.

På alle markeder har der været en markant indtjeningsfremgang på salg af planterelaterede produkter, der styrker DLG-koncernens markedsposition som Europas største leverandør på området, skriver DLG i pressemeddelelsen.

Udbyttet af årets høst var i høj grad påvirket af store regionale udsving på både kvalitet og mængde, hvilket var en medvirkende årsag til den stigende efterspørgsel fra både europæiske og oversøiske markeder i andet halvår. Trods en nedgang i den samlede kornmodtagelse i 2021 på fem procent formåede DLG-koncernen at holde det høje eksportniveau, som blev realiseret i 2020 på 4,1 mio. tons korn ud af koncernens store havneterminaler i Tyskland, Danmark, Sverige og Baltikum.

- 2021 var et år, der var præget af store prisudsving på de globale markeder og flaskehalse indenfor råvareforsyningen. Det har været turbulent, men vi har haft fokus på at opretholde forsyningen til vores kunder, og det er vi lykkedes med. At vi så samtidig leverer et så flot resultat inden for Agribusiness kan vi kun være tilfredse med, siger Kristian Hundebøll.

Ny strategi

I 2022 tager DLG hul på en ny koncernstrategi, der bliver præsenteret til foråret. Strategien vil sætte kursen for koncernens udvikling de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 2021 var et år, hvor vi også foretog større målrettede investeringer i den grønne omstilling, som skal integreres i den kommercielle forretning. Den kurs fastholder vi i den nye strategiperiode, hvor vi vil bygge videre på det fundament, vi har skabt med Leading the Way, og samtidig sætte endnu større fokus på at skabe de løsninger, der skal understøtte den bæredygtige omstilling. I 2022 forventer vi, at omsætningen og indtjeningen vil være på niveau med 2021. Når det sagt, så holder vi et vågent øje med, hvordan den geopolitiske situation og råvaremarkederne udvikler sig, som i sagens natur kan ændre de forudsætninger vi har lagt til grund for budgettet siger Kristian Hundebøll