Lyt til artiklen:

Agritechnica uddeler priser i kategorien Systems and Components

00:00
Hastighed: ???x
02:32

20 nominerede systemer og komponenter, der skulle være udstillet på det nu aflyste Agritechnica, har været nomineret til at modtage Agritechnica's pris "Systems and Components - Engineer's Choice".

Med dette anerkender tyske DLG leverandørindustriens enestående innovativitet og dens store betydning for landbrugsmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vinderne udvælges af udviklingsingeniører.

Nu er de tre vindere iblandt de 20 nominerede fundet, og de er:

Bosch off-road omgivelses-sensor, Robert Bosch GmbH

For at måle og opretholde en bestemt afstand mellem køretøj og enhver forhindring, kan radar- og ultralydssensorer arbejde sammen. Til kollisionsadvarsel er systemet nyttigt til for eksempel en sprøjtebom eller under høst af druer, da det sikrer, at høsteren holder den optimale afstand til vinstokkene. Radarsensorerne kan bestemme positionen og retningen af op til 40 statiske eller bevægelige objekter samtidigt.

rich-media-2
Bosch off-road omgivelses-sensor, Robert Bosch GmbH

DDP096 Digital variabel pumpe, Danfoss Power Solutions ApS

Den digitale variable pumpe skaber hydraulisk kraft med både høj effektivitet og kontrollerbarhed ved hjælp af magnetventiler. Dette giver en hurtig responsrate og reducerer tab med op til 90 procent sammenlignet med konventionelle pumper. Op til 3 separate kontrollerbare udgange fra et pumpehus er mulige med det aktuelle produkt.

rich-media-3
DDP096 Digital variabel pumpe, Danfoss Power Solutions ApS

Faster ABC, Faster S.p.A

Dette nye elektroniske system guider traktorforhandleren eller operatøren til at skabe og gemme en påtænkt parring mellem en traktor og et redskab, en fordel, når man har at gøre med landbrugsflåder, der består af flere hydrauliske redskaber, der skal forbindes med flere traktorer. Fordelene er forbedret brændstofeffektivitet, forudsigelig vedligeholdelsesinformation og bidrag til sikkerheden gennem minimering af operatørfejl. Den hydrauliske lynkobling fungerer som en "intelligent knude", der genkender den påtænkte parring. Når først den er oprettet af en bruger, er den gemte slangeforbindelse egnet til gentagen brug. Et unikt RFID-mærke på hver slange identificerer redskabet, mens en ECU, som overfører informationen til traktoren, automatisk justerer niveauet af hydraulisk kraft. Fordi systemet registrerer den korrekte indsættelse af koblingen, kan det også advare operatøren om enhver utilsigtet afbrydelse af koblingen under maskinens drift.

rich-media-5
Faster ABC, Faster S.p.A