Lyt til artiklen:

Agritechnica priser uddeles trods aflysning

00:00
Hastighed: ???x
13:50

Med dette trofæ, der uddeles for anden gang, anerkender DLG leverandørindustriens opfindsomhed sammen med dens store betydning for landbrugsteknologi.

Det skriver Agritechnica på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 20 innovationer, der er nomineret til en pris, blev offentliggjort i december 2021, og de endelige trofævindere vil blive udvalgt fra denne liste over nominerede i en anden runde, bedømt af juryen af udviklingsingeniører fra producenterne af landbrugsmaskiner, der udstiller på Agritechnica. Prisoverrækkelsen finder sted online i det digitale program på Agritechnica den 8. februar 2022.

De 20 nominerede til prisen er:

Actia Multimedia Digital Cab, Actia Automitive

ACTIA Multimedia Digital Cab er en robust android-baseret central ECU, der kan forbindes til en eller flere komplette digitale skærme, sikkerheds-ECU'er og telematik. Dette multikommunikations "kontroltårn" giver adgang til avanceret infotainment og underholdning som radio og video, men også tilslutnings- og maskinstyringsfunktioner.

rich-media-2
Actia Multimedia Digital Cab, Actia Automitive

b-ISOBUS IO Gateway, b-plus mobile control GmbH

Innovationen gør det muligt for mindre redskaber at tilslutte sig ISOBUS nemt og hurtigt, og tillader visualisering og kontrol af 11 ind- og udgange til digitale og analoge signaler direkte på traktorens virtuelle terminal (VT).

rich-media-3
b-ISOBUS IO Gateway, b-plus mobile control GmbH

Carbid kultivator-skær, BOEHLERIT GmbH & Co KG

En videreudvikling af hårdmetal-bladet til hårdere arbejdsforhold på såbedskombinationer. Carbid-kultivatorskæret lover en ensartet arbejdskvalitet, længere værktøjslevetid og derved besparelser på omkostninger til sliddele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Carbid kultivator-skær, BOEHLERIT GmbH & Co KG

Bosch off-road omgivelses-sensor, Robert Bosch GmbH

For at måle og opretholde en bestemt afstand mellem køretøj og enhver forhindring, kan radar- og ultralydssensorer arbejde sammen. Til kollisionsadvarsel er systemet nyttigt til for eksempel en sprøjtebom eller under høst af druer, da det sikrer, at høsteren holder den optimale afstand til vinstokkene. Radarsensorerne kan bestemme positionen og retningen af op til 40 statiske eller bevægelige objekter samtidigt.

rich-media-6
Bosch off-road omgivelses-sensor, Robert Bosch GmbH

Buco gummirillet hjul, Buso S.A

Det trapezformede gummirillede hjul er designet til no-till og direkte såning. Det selvrensende hjul reducerer mængden af mudder og stubbe, der klæber til såenheden, hvilket sikrer en effektiv hjulrotation og såning. Den kærvede profil eliminerer behovet for en metalskive med kærv, der konventionelt bruges med lukkehjul i direkte såning. Det nye gummihjul har et let monteringssystem og kan opnå forskellige arbejdsvinkler.

rich-media-7
Buco gummirillet hjul, Buso S.A

Buco såtud med interne finner, Buso S.A

De fleste sårør taber frø jævnt, hvis rørene forbliver næsten lodrette i drift. Men når du kører op eller ned ad skråninger, hænger frø ofte i sårørene. Ofte falder disse frø ud i klumper, når sårøret retter sig ud igen, eller når tilstrækkelig vibration ryster frøene løs, hvilket resulterer i en uensartet frøplacering ned i rækkerne. Buco korrugerede sårør er lavet af neopren og giver fremragende fleksibilitet. Buco sårør har indvendige folder over hver korrugering, så når sårøret strækkes ud, leder folderne frøene væk fra korrugeringerne og hjælper med at eliminere eventuelle frø, der bliver holdt i sårøret.

rich-media-8
Buco såtud med interne finner, Buso S.A

Tandhjulspumpe med lavt støjniveau, Danfoss Power Solutions ApS

Den nye kompakte tandhjulspumpe er designet til at tilbyde både lavere støj og vibrationer sammenlignet med konventionelle teknologier, hvilket resulterer i længere levetid for andre komponenter både i hydraulikledningen og selve pumpen, hvilket reducerer behovet for at udskifte begge dele. Det samlede resultat er omkostningsbesparelser, energieffektivitet og miljøfordele. Ved at reducere støjen med op til 10 dB(A), eliminerer pumpens høje ydeevne behovet for støjdæmpende foranstaltninger, hvilket giver omkostningsbesparelser og pladsbesparelser.

rich-media-9
Tandhjulspumpe med lavt støjniveau, Danfoss Power Solutions ApS

DDP096 Digital variabel pumpe, Danfoss Power Solutions ApS

Den digitale variable pumpe skaber hydraulisk kraft med både høj effektivitet og kontrollerbarhed ved hjælp af magnetventiler. Dette giver en hurtig responsrate og reducerer tab med op til 90 procent sammenlignet med konventionelle pumper. Op til 3 separate kontrollerbare udgange fra et pumpehus er mulige med det aktuelle produkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-11
DDP096 Digital variabel pumpe, Danfoss Power Solutions ApS

XM100 og førerløs kontrol bibliotek, Danfoss Power Solutions ApS

Løsningen består af hardware med høj processorkraft og et softwarebibliotek, der leverer den elektronik og softwareapplikationer, der kræves til funktionerne på autonome mobile maskiner såsom navigation, positionering, perception, undgåelse af forhindringer og sensorintegration. Ethernet- og CAN-forbindelse giver controlleren mulighed for at styre komplekse opgaver og styre maskinundersystemer, såsom fremdrift, styring og arbejdsfunktion. Biblioteket leverer nøglesoftwarealgoritmer til avanceret sensorfusion og autonom navigation og er indbygget i forprogrammerede funktionsblokke, hvilket sparer udviklingstid.

rich-media-12
XM100 og førerløs kontrol bibliotek, Danfoss Power Solutions ApS

Nexofox - Agrarbot System Kit, Dunkermotoren GmbH

Med en række bestillingsklare roterende og lineære drev opfylder dette nye system efterspørgslen efter automatiserede elektriske køretøjer, der kræver fleksible aktuatorløsninger, der let passer ind i ethvert design. Til elektrificeringen anvender motoren ved siden af selve DC-motoren et direkte indbygget drev. Dette tillader ikke kun at styre motoren, det giver også mulighed for direkte at programmere den nødvendige logik for et elektrisk køretøj på motoren, herunder kommunikation til systemer som navigation. Det reducerer behovet for flere komponenter såsom eksterne controllere og fører til en energieffektiv løsning, pålidelig, der giver brændstofbesparelser og mindre påvirkning af miljøet på samme tid.

rich-media-13
Nexofox - Agrarbot System Kit, Dunkermotoren GmbH

Faster ABC, Faster S.p.A

Dette nye elektroniske system guider traktorforhandleren eller operatøren til at skabe og gemme en påtænkt parring mellem en traktor og et redskab, en fordel, når man har at gøre med landbrugsflåder, der består af flere hydrauliske redskaber, der skal forbindes med flere traktorer. Fordelene er forbedret brændstofeffektivitet, forudsigelig vedligeholdelsesinformation og bidrag til sikkerheden gennem minimering af operatørfejl. Den hydrauliske lynkobling fungerer som en "intelligent knude", der genkender den påtænkte parring. Når først den er oprettet af en bruger, er den gemte slangeforbindelse egnet til gentagen brug. Et unikt RFID-mærke på hver slange identificerer redskabet, mens en ECU, som overfører informationen til traktoren, automatisk justerer niveauet af hydraulisk kraft. Fordi systemet registrerer den korrekte indsættelse af koblingen, kan det også advare operatøren om enhver utilsigtet afbrydelse af koblingen under maskinens drift.

rich-media-14
Faster ABC, Faster S.p.A

TPV 2500, Hansa - TMP srl

Den nye aksiale stempelpumpe til hydrostatisk transmission har en 11-stemplet cylinderblok og svingpladen på hydrostatisk understøtning, hvilket giver en høj pumpeeffektivitet, hvilket resulterer i brændstofreduktioner på op til 10 procent. Den mekaniske kontakt mellem svingpladen og pumpehuset er elimineret, hvilket reducerer støjen med 3dB. En længere levetid er blevet demonstreret, og det kompakte og robuste design resulterer i høj effekttæthed. Systemet har en slagvolumen fra 22 til 32 cm3/n med et maksimalt tryk på 450 bar, og en innovativ oliefordeling betyder, at pumpen kan nå 98 procent samlet effektivitet.

rich-media-15
TPV 2500, Hansa - TMP srl

LEDayFlex III, Hella GmbH & Co. KGaA

Ved at kombinere funktionalitet, design og sikkerhed i ét produkt, inkorporerer dette nyudviklede belysningssystem velegnet til offroad-sektoren tre energieffektive LED-lysfunktioner i ét modul: kørelys, positions- og retningsviserlys, som alle anvender den innovative EdgeLight-teknologi, der giver en klar signatur og homogent udseende uden synlige LED-spots. Med valget mellem tre og fem moduler til hver side af motorkøretøjet giver det modulære system designfrihed. Uanset om det er vandret, lodret eller diagonalt, giver fleksible justeringsmuligheder hver forlygte en stærk individuel karakter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-17
LEDayFlex III, Hella GmbH & Co. KGaA

INO Operation Control, INO Brezice d.o.o.

Vedligeholdelsesomkostninger i dag er ofte forårsaget af sen detektering af defekter, da moderne udstyr er mere støjsvagt, hvilket gør det udfordrende for operatøren at reagere med sine sanser. Dette system understøtter tidlig detektering ved at måle en række parametre for maskinen under arbejdet: motorhastighed, vibrationer, temperatur, GPS-placering og arbejdstimer. Fordelene er ikke kun livstidsforlængelse og forudsigelig vedligeholdelse, men også dokumentation og tidlig detektering af tekniske problemer. Enheden er nem at installere og batteridrevet, og den transmitterer både realtidsdata via Bluetooth til smarttelefonen og gemmer dem til analyse og som en historieregistrering, nyttig i tilfælde af garantikrav eller som dokumentation for, at arbejdet er udført.

rich-media-18
INO Operation Control, INO Brezice d.o.o.

KSD serie, Lombardini S.r.l

Gennem den præcise kontrol af brændstofindsprøjtningen på tværs af alle motorhastigheder, tilbyder det kompakte motorprogram endnu højere ydeevne end motorer med større slagvolumen og passer til alle nye og eksisterende maskiner. Den elektroniske styring gør det også muligt for motoren at opretholde høj ydeevne under forhold med lavt atmosfærisk tryk. Motoren er designet til at tilbyde effektivt væskeforbrug og reduceret nedetid og vedligeholdelse, hvilket resulterer i høj driftsydelse. Ved at styre hydraulikken og motorens belastning/hastighed samtidigt opnås et optimalt brændstofforbrug. Takket være integrationen med maskinens styreenhed er funktioner som en bedre reaktion på en påført belastning, drive by wire, hastighedskontrol, autostop, pedalkortindstilling og blæserhastighedskontrol tilgængelige.

rich-media-19
KSD serie, Lombardini S.r.l

Pro Valve, MC ELETTRONICA s.r.l.

Pro Valve fra MC Elettronica er en ny ventil til såstyring, udstyret med en ekstremt kraftig lineær aktuator, der er i stand til at lukke inden for 400 millisekunder. På grund af den fotoelektriske sensor, der er integreret i ventilhuset, kan udsædsflowet i pneumatiske såmaskiner løbende overvåges i realtid og optimeres via et styresystem og servomotorer. Det betyder, at tællesensorer kan integreres i stedet for blot en blokeringsmonitor, hvilket yderligere øger potentialet for denne nye ventil. På denne måde øges styringen af såsæds- og gødningsflowet og kan fuldt og automatisk kobles til GPS-tildelingskort - et vigtigt teknologisk skridt for næste generation af pneumatiske såmaskiner.

rich-media-20
Pro Valve, MC ELETTRONICA s.r.l.

4-punkts lift, RAU SERTA Hydraulik GmbH

Fælles udvikling med VENSYS Group og HydrokiT

4-punktsliften er designet til at skabe en forbindelse mellem traktoren og maskinen. Det muliggør sideværts bevægelse af redskabet, for eksempel en såmaskine eller rækkeafgrødekultivator, gennem en enkel, effektiv og omkostningseffektiv hydraulisk løsning. Systemerne er lette at montere, lette at styre og kræver ingen anstrengelse på liftens underarme. Interface-sættet vejer kun 35 kg. Kompatibel med GPS, 3D-kamera eller manuel kørsel, 4-punktsliften tilbyder høj nøjagtighed og passer på alle traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-22
4-punkts lift, RAU SERTA Hydraulik GmbH

TTC 2300, TTControl GmbH

Fælles udvikling med HYDAC Software GmbH

Den sikkerhedscertificerede TTC 2300-kontrolenhed er designet til at øge automatiserings- og assistancesystemer på innovative offroad-maskiner, såsom smarte landbrugsredskaber, landbrugsmaskiner og hybride elektriske køretøjer. Udstyret med anden generation af Infineon Aurix CPU og kombineret med realtidsoperativsystemet PXROS sikrer ECU'en høj computerydelse. Den robuste ECU er udstyret med H-bro, som muliggør en motorstyringsmulighed for forskellige motorer i landbrugsmaskiner. Et omfattende I/O-sæt og forskellige kommunikationsgrænseflader som CAN, Ethernet og SENT muliggør højhastigheds-onboard-forbindelse. Sikkerhedsfunktioner muliggør steer-by-wire integration og reducerer time-to-market samt vedligeholdelsesindsats.

rich-media-23
TTC 2300, TTControl GmbH

Friløbskobling F6GC, Walterscheid GmbH

Med denne friløbskobling blokeres kraftstrømmen i én retning ved at bruge knaster mellem huset og navet. Dette sikrer, at drivkraften overføres i én retning, en fordel fordi stoppende inertimasser ikke kan beskadige drivlinjen og maskinen. Omdrejningsretningen kan tilpasses applikationen og kan bruges universelt i større effektklasser. Denne kompakte friløbskobling opfylder kravene fra moderne landbrugsmaskiners drivlinjer til både højere drejningsmoment og mere kraft, samtidig med at den frigør værdifuld designplads. Udstyret med specielle lejer for at modvirke den utilsigtede effekt af vridningskræfter, sikrer koblingen ikke kun høj driftssikkerhed, men også en lang levetid.

rich-media-24
Friløbskobling F6GC, Walterscheid GmbH

Walterscheid forbundet service assistent, Walterscheid GmbH

Registrering af driftstimer, brug og vedligeholdelseskrav for kraftoverføringsakslen på landbrugsmaskiner, gør systemet vedligeholdelses- og reparationsinstruktioner tilgængelige på smartphonen. Nem at eftermontere og med tydelig visuel visning af dataene, overvåger den Bluetooth-baserede app flådens tilstand og understøtter dermed landmænd og entreprenører i at vedligeholde maskiner uanset producent, model og alder. Traditionelt er den korrekte timing af vedligeholdelse af kardanaksler og dens komponenter, inklusive den rigtige mængde smøremidler, udfordrende, da dokumentation for maskinbrug ofte ikke er let tilgængelig. Gennem de data, der indsamles i realtid, tilbyder systemet at reducere ikke kun undgåelige vedligeholdelsesomkostninger, men også den investerede tid, hvilket lover en tidsbesparelse på op til 10 procent.

rich-media-25
Walterscheid forbundet service assistent, Walterscheid GmbH