Lyt til artiklen:

Nyt kort skal hjælpe med at udpege områder til lavbundsprojekter

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Miljøstyrelsen har netop offentliggjort en ny hjemmeside, der skal gøre det nemmere at udpege egnede arealer til udtagning under Klima-Lavbundsordningen.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye hjemmeside hedder klimalavbund.dk, og her kan man på et kort undersøge, om et givent område er egnet til Klima-Lavbundsordningen.

Den nationale tilskudsordning til Klima-Lavbundsprojekter understøtter de politiske mål på klimaområdet ved at udtage kulstofrige jorder og genskabe naturlig hydrologi, så CO2-udledningen reduceres.

Kortet indeholder også det nyudviklede potentialekort, som udpeger de arealer, som gennem Klima-Lavbundsordningen har størst potentiale til at opnå en betydelig CO2-reduktion, samtidig med, at de understøtter de øvrige politiske målsætninger, ved blandt andet at forbedre vandmiljøet og øge biodiversiteten.

- I KL er vi glade for lanceringen af Klima-Lavbundskortet. Kommunerne spiller en central rolle i udtagning af lavbundsjord. Derfor synes vi, det er positivt med et brugervenligt værktøj, som hjælper kommunerne i deres arbejde med planlægningen af Klima-Lavbundsprojekterne, siger Sara Røpke, kontorchef hos KL, Center for Klima og Erhverv.

Klima-Lavbundskortet henvender sig både til private lodsejere og til planlægningsmedarbejdere i kommuner og Naturstyrelsen. Værktøjet guider brugeren gennem indtegning af projektareal og belyser mulige synergier og opmærksomhedspunkter inden for det indtegnede projektareal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klima-Lavbundskortet er udviklet i tæt samarbejde med Danmarks Miljøportal som led i et fælles projekt med Landbrugsstyrelsen.

Klima-Lavbundsordningen forventes at åbne for nye ansøgninger primo marts.