Lyt til artiklen:

Fremgang hos gældsplagede Maskinpartner: New Holland-forretninger laver millionoverskud

00:00
Hastighed: ???x
01:52

New Holland-forretningen Kragmann, der består af Kragmann i Middelfart og Maskinpartner i Vejle, har netop præsenteret et millionoverskud for regnskabsåret.

Kragmann A/S lavede et resultat før skat på lidt over 2,3 millioner kroner. Det er 49. årsregnskab i træk, at Kragmann leverer et overskud, men sidste år var det markant højere. Da lød resultatet før skat på syv millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I begyndelsen af 2020 overtog Kragmann A/S Maskinpartner, som indtil da havde haft nogle økonomisk hårde år.

Det går dog bedre nu, da årets resultat før skat lyder på næsten 3,3 millioner kroner. Sidste år var resultatet lige i underkanten af en million kroner.

Der er dog stadig et efterslæb, da egenkapitalen er i minus 12,4 millioner kroner.

"Selskabet har tabt egenkapitalen men forventer på længere sigt at reetablere denne gennem fremtidig indtjening. Ledelsen er i denne forbindelse i proces med at fastlægge strategien for at tilvejebringe et bæredygtigt grundlag for indtjeningen. I den mellemliggende periode er det ledelsens forventning, at selskabets gældsforpligtelser kan serviceres i takt med, at disse forfalder. Der er opnået tilsagn fra virksomhedens væsentligste långivere om, at der ikke opkræves afdrag på gældsforpligtelser for i alt 21.250 tusinde kroner de kommende 12 måneder. På denne baggrund vurderes virksomhedens kapitalberedskab at være tilstrækkeligt og årsregnskabet aflægges under forudsætning af fortsat drift," fremgår det af regnskabet.

Maskinbladet har forsøgt at få en kommentar fra Kragmann, men indehaver Jesper Kragmann oplyser, at man ikke har nogen kommentarer.