Abonnementsartikel

HCP viser både Welger rundballepressere og Tanco indpakkere på LIB

HCP er mere end traktorer og mejetærskere. Den privat-ejede virksomhed, der importerer Hürlimann, Zetor og Deutz-Fahr-traktorer, har også to Welger rundballepressere med på LIB 2008.

Ligeledes benytter HCP udstillingen til at vise to indpakkere fra Tanco.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tanco 404 EH er den ene af de to maskiner. Den er en lille indpakker, der kun er beregnet til indpakning af småballer.

- Det har faktisk vist sig, at der er et fint marked for de små indpakkere. Det er hovedsagelig hesteejere, der gerne vil have pakket småballer ind, og det klarer den lille indpakker til UG, mener Kristian Dalum fra HCP.

Den anden model på standen er til gengæld en stor én af slagsen. Model 1514 Twin kan både pakke rundballer og firkantballer ind. Den klarer rundballer på op til 1,5 meter i diameter, og den kan også pakke storballer i dimensionerne 120 gange120. Ballerne må dog ikke være for lange for den irlandsk-producerede maskine.

Rundballer på to meter

HCP har to Welger-pressere med på LIB. RP 235 Profi og RP 535 Master.

RP 235 er en fastkammer-presser, og Double Action angiver, at maskinen er med en integreret indpakker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellen har 25 knive, og via Hydroflex-systemet kan chaufføren selv vælge, om han vil have alle 25 knive i indgreb af gangen eller kun 12 eller 13 knive. På den måde kan han køre med 12 knive i den første halvdel af dagen og skifte til de resterende 13, friske knive den anden halvdel.

- Vi udstiller presseren med bogie-montering. Det er ekstraudstyr, men i de fleste tilfælde sælger vi modellen med to aksler, da det er nødvendigt med en god bæreevne på de ofte bløde arealer, der presses græs på, siger Kristian Dalum.

RP 535 Master er topmodellen fra Welger. Presseren er med variabelt kammer, og den er i stand til lave rundballer med en diameter på op til to meter. Ifølge Kristian Dalum kan den presse op til 600 kg i en rundballe.

- Det betyder rigtig meget rent tidsmæssigt. Presseren skal holde stille færre gange i marken for at læsse en balle af, og der er færre baller at flytte rundt på, når de skal læsses og læsses af igen, konkluderer Kristian Dalum.

Presseren som sådan er ikke helt ny. 535 Master blev opgraderet i 2007 med en ny computer, så man nu kan indstille antallet af knive i rotoren og netlængden pr. balle fra computeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HCP på LIB 2008

Maskiner på standen:

Welger RP 235 Profi Double Action rundballepresser med indpakker

Welger RP 535 Master rundballepresser

Tanco 404 EH indpakker

Tanco 1514 Twin indpakker