Lyt til artiklen:

Skov leverer udstyr til kommende insektfabrik

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Abonnementsartikel

Skov skal levere ventilations- og produktionsudstyr til Nordens største insektproduktion.

I 2023 vil Enorm BioFactory sætte Danmarks første storskala insektproduktion i gang.

Og her skal Skov levere ventilations og produktionsudstyr til, når anlægget skal producere 11.000 tons insektprotein, 2.500 ton insektolie og 15.000 ton insektgødning om året.

Det skriver Skov i en pressemeddelelse.

- Vi har siden 2020 haft et partnerskab med Enorm, hvor vi har udviklet ventilations- og produktionsudstyr til deres pilotanlæg. Vi har nu den nødvendige viden og kompetence til at implementere disse løsninger i storskala-anlæg, fortæller Leo Østergaard, CEO i Skov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et kendetegn ved insektproduktion er, at larverne omdanner biomasse-restprodukter til protein på en yderst effektiv måde. Det er en produktionsform, hvor luftkvaliteten hurtig forringes, og hvor der genereres megen fugt og varme. Produktionen kræver et effektivt ventilationsanlæg med et højt og ensartet luftskifte, der sikrer gode produktionsforhold i hele stalden.

- Vores baggrund inden for landbruget har lært os, at det er vigtigt at kunne levere komplette kost- og energieffektive ventilationssystemer med udgangspunkt i dyrenes behov. Det er væsentligt for at vores kunder opnår en profitabel produktion, fortsætter Leo Østergaard.

De planlagte produktionsfaciliteter dækker et areal på 24.000 kvadratmeter. Anlæggets grønne profil optimeres via luftrensning og varmegenvinding, der giver en minimal påvirkning af miljøet og optimal udnyttelse af ressourcerne.

- Vi har brugt vores eksisterende pilotanlæg som proof of concept til at opnå den viden, der er nødvendig for at producere i fuld skala. Vores partnerskab med Skov har været en forudsætning for at vi nu kan etablere Danmarks første storskala insektproduktion, fortæller Carsten L. Pedersen, CEO, Enorm Biofactory A/S.

Produktion af insekter til dyrefoder er en alternativ proteinkilde i den grønne omstilling af dansk landbrug; men også en produktionsform med et stort globalt potentiale.

- Vi forventer, at vores kost- og energieffektive løsninger kommer til at bidrage til den globale udbredelse af insektproduktion, og dermed landbrugets grønne omstilling, uddyber Søren Smedegaard, direktør for forretningsudvikling hos Skov.