Abonnementsartikel

Trods opfordringer fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg har Kommissionen ingen planer om at tilbyde hjælpepakker. Vi mangler redskaberne, og sektoren kan klare sig selv, lyder forklaringen.

BRUXELLES: Efter et trist 2021 har 2022 endnu ikke budt på den længe ventede optur for svinebranchen. Krisen skyldes fortsat en kombination af stigende omkostninger, faldende eksport til Asien, styrtdykkende priser og afrikansk svinepest, der fortsætter med at sprede sig og tidligere på måneden indtog Italien.

Sidste uges notering ramte med 7,90 kroner et nyt lavpunkt. Men det er ikke EU, man skal se til for en hurtig løsning. Og det selvom Europa-Parlamentets landbrugsudvalg denne uge var forenet i at afkræve kontante hjælpepakker fra Kommissionen, som de beskylder for at tage for let på problemet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.