Abonnementsartikel

Med en foreslået fusionen af AKS og AKM skal den midt- og sønderjyske produktion af kartoffelmel geares til fortsat udvikling - ikke mindst i forhold lønsomheden for de 550 andelshavere.

- Det er for at tjene nogle flere penge, og for at sikre fremtiden for vores fabrikker og KMC (Kartoffelmelcentralen. red), fortæller bestyrelsesformand i AKS Martin Arvad til Maskinbladet efter han i en fælles pressemeddelelse den 25. januar har meldt ud, at AKS og AKM's samlet 550 andelshavere den 24. februar på en ekstraordinær generalforsamling skal vedtage, om et nyt selskab med navnet Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark (AKD) skal blive en realitet.

Med KMC som fælles afsætningskanal har de danske producenter af kartoffelstivelse arbejdet sammen siden 1933. Dengang arbejdede syv virksomheder sammen, og med sammenlægningen af AKS og AKM vil to af de tilbageværende vokse med opgaven.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.