Lyt til artiklen:

Sofari-projektet mangler værter

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Sofari-projektet kan ikke lade sig gøre uden økologiske griseproducenter, der vil åbne hegnsledet og vise deres produktion frem.

Derfor søger Sofari-projektet nu værter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Thomas Bertram, økologisk griseproducent ved Jerslev, har været Sofari-vært flere gange og er med i gruppen, der tilrettelægger dette års arrangement.

- Økologien lever af, at forbrugerne kender os og ved, hvordan vi producerer. Derfor er det vigtigt, at vi stiller op som Sofari-værter. Vi vil rigtigt gerne have, at danskerne får mulighed for at blive klogere på det økologiske griseliv, siger Thomas Bertram.

Det er tredje gang, at Thomas Bertram selv stiller op som Sofari-vært.

- Som Sofari-vært er det en stor glæde for mig at invitere forbrugeren inden for på gården. Det forkorter afstanden mellem land og by og giver mig mulighed for at vise forbrugerne, hvorfor jeg er stolt af min produktion. Det er en oplevelse, jeg helt klart kan anbefale, siger Thomas Bertram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aktiviteterne på Sofari varierer fra gård til gård alt efter hvor stort et set-up, man har lyst til at lave. Sofari stiller et koncept med materialer til rådighed, ligesom der også bliver sørget for markedsføring og eventuelt pressedækning af hver enkelt gård.

Ifølge Randi Vinfeldt formand i foreningen FØKS, der er med til at arrangere Sofari, er afholdelsen af eventen vigtig for afsætningen af det økologiske grisekød.

- Forbrugeren ved køledisken kan have svært ved at gennemskue, hvad de får, når man betaler mere for et stykke økologisk grisekød. Når forbrugeren tager til Sofari, går en tur i faremarken, taler med landmanden og oplever den økologisk griseproduktion helt tæt på, gør det en forskel, siger Randi Vinfeldt