Danish Crown kunne sidst i maj holde rejsegilde på det nye kreaturslagteri i Holsted, som bliver blandt de tre største i Europa og ifølge Lorenz Hansen, direktør, DC Beef, det mest moderne slagteri i Nordeuropa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Når det nye superslagteri skal står færdigt i marts 2014, skal det erstatte fire anlæg, henholdsvis slagterierne i Tønder og Holstebro samt opskæringsafdelingerne i Skjern og Fårvang. Hovedkontoret bliver ligeledes flyttet til Holsted.

Kreaturslagteriet kommer til at beskæftige 300 medarbejdere, og 4.500 kreaturer vil ugentligt passere igennem slagteriet.

- Det er det dobbelte antal af, hvad de nuværende anlæg klarer i dag, siger Lorenz Hansen.

Der skal slagtes 110 dyr i timen. Og der skal hakkes 500 ton oksekød om ugen ? det svarer til 60 procent af al den hakkekød, som danskerne spiser hver uge.

Lorenz Hansen glæder sig til at betale tilbage til de landmænd, der har vist tillid til projektet gennem en bedre afregningspris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Peder Philipp, formand for Danish Crowns kreaturudvalg og Dansk Kvæg, ser frem til, at slagteriet står færdigt.

- Det er rigtig dejligt, og vi har glædet os meget til at udnytte de muligheder og synergier, det giver, siger han.

Peder Philipp fremhæver også de bedre afregningspriser, som en af de helt store fordele. Men også konkurrenceevnen vil blive styrket.

- Alle vores regnestykker viser, at den vil stige, fastslår han.