Lyt til artiklen:

KHL lander overskud og holder på medlemmerne

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Kolding Herreds Landbrugsforening har i 2021 hentet det, man selv kalder et flot overskud.

Det skriver KHL i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På trods af corona-udfordringerne har vi haft et godt år i KHL. Det er positivt, at foreningen igen præsterer et overskud, og at det ganske direkte kommer det enkelte medlem til gode. Og samtidig er medlemstallet status quo, hvilket er ret enestående for en dansk landbrugsforening anno 2022. KHL er spillevende med en sund, velsmurt rådgivningsforretning og en skarp landbrugspolitisk profil, siger KHLs formand Hans Damgaard.

Pengene skal ud at arbejde

Det er stor efterspørgsel på foreningens ydelser, som i kombination med stram styring af økonomien og en stor indsats af KHLs medarbejdere har resulteret i et årsresultat på godt 3,2 millioner kroner. Bestyrelsen har besluttet at sende 2,7 millioner kroner af overskuddet retur til medlemmerne via udlodning. Udlodningen andrager 9 procent af de købte ydelser i 2021 for økonomi, planteavl, miljø, teknologi og fjerkræ.

- Overskudsdelingen kommer oveni de 1.112.000 kroner, som de aktive medlemmer i 2021 fik i timesatsrabatter, så samlet set vender 119 procent af det gennemsnitlige indbetalte kontingentbeløb på 3,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne. Et positivt regnestykke, som gør det ekstra motiverende at være medlem af KHL, hvor vi mener, at pengene så vidt muligt skal ud at arbejde og gøre gavn hos medlemmerne, siger Hans Damgaard.

Udlodningen modregnes på en faktura sammen med opkrævningen for medlemskontingent for 2022.

Formand Hans Damgaard er tilfreds med foreningens tilstand og glæder sig samtidig over over, at det lysner flere steder i dansk landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er altid driftsgrene, som er særligt udfordret. Det gælder lige nu ikke mindst svineproducenterne, mens det heldigvis lysner for flere andre animalske driftsformer samt planteavlerne. For foreningen har Corona'en betydet hjemmearbejde for mange medarbejdere og et lavere aktivitetsniveau i forhold til medlemmerne. Men vi kommer stærkt igen, og hvor var det dejligt, at vi - før Corona'en igen lukkede landet ned - nåede at holde et brag af en høstfest for KHLs medlemmer og ansatte. Det lunede i en udfordrende tid, og fra bestyrelsen skal lyde en velment tak for den ekstraordinære indsats, KHLs medarbejdere har ydet også i 2021, siger KHL-formanden.