Lyt til artiklen:

Legatmodtager giver sin viden og erfaring videre til nye lærlinge

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Abonnementsartikel

Mads Andersen fik for nylig overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

Det var en meget overrasket Mads Andersen, der for nylig fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat - huen kom hurtigt af hovedet, da hans navn blev nævnt, og han indså, at han var centrum for dagens begivenhed.

Det skriver Dansk Maskinhandlerforening i en pressemeddelelse.

Mads Andersen fik mange flotte ord med på vejen af formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen og også direktør i Dansk Maskincenter Charlotte Villum Henneberg, havde masser af ros til ham.

- Du kan være rigtig stolt af din præstation Mads - det er vi her hos Dansk Maskincenter. Du er gået ind til din uddannelse med et stort engagement fra dag et. Du har sagt, at det her vil jeg - jeg vil lære og blive god - og det er du blevet. Du sluttede din uddannelse med et 12-tal, og så er du en super god kollega. Du har ikke glemt, hvordan det er at være lærling, efter du er udlært. Du er rigtig god til at give din viden og erfaring videre, til dem der er i lære nu. Det er en rigtig stor evne at have, og det skal du holde fast i, siger Charlotte Villum Henneberg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinhandel i blodet og morfar som forbillede

Mads Andersen har ikke det med forkærligheden for maskiner fra fremmede. Han er nemlig barnebarn af Oluf Poulsen, som startede Herborg Maskinforretning, og hans forældre er i dag medejere af forretningen, så det har altid ligget i kortene, at han skulle noget indenfor branchen.

På spørgsmålet om, hvorfor han så er havnet hos Dansk Maskincenter, når han kommer fra en maskinforretning, svarer han:

- Man kan vel sige, jeg er en del af en slags byttehandel. Flere familiemedlemmer her fra Rimmerhus er blevet udlært hos Herborg, og min familie bliver udlært her, så det er en meget fin tradition.

- Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke skal hjem og være en del af forretningen derhjemme, men lige nu har jeg det rigtig godt og er meget glad for at være her. Men hvem ved, hvad der sker senere i livet - der sker så meget i den her branche. Jeg er dog sikker på, at jeg gerne vil fortsætte i branchen. Jeg kan rigtig god lide at snakke med kunderne, så jeg kunne godt se en fremtid som enten værkfører eller sælger, siger Mads Andersen.

- Min morfar er et stort forbillede for mig. Han byggede en succesfuld forretning op fra bunden, og så kan han snakke med alle mennesker. Han har en fantastisk livsenergi, som jeg beundrer meget. Når jeg kommer hjem fra arbejde, er jeg tit inde forbi kontoret og sige hej til ham og snakke lidt. Vi har brugt et par vintre på at renovere en gammel traktor sammen, så der får man snakket om alt muligt, og jeg har lært meget af ham, afslutter han.