Lyt til artiklen:

Tysk maskinproducent kronede 2021 med flot regnskab

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Der har været fremgang at spore hos den tyske maskinproducent, Krone. I regnskabsåret 2020/2021 har virksomheden hentet et overskud på 715 milloner kroner, hvilket er mere end en fordobling i forhold til året før.

Det skriver Krone i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lykkedes maskinproducenten at hæve omsætningen på deres landbrugsmaskiner med lidt over 11 procent. På landbrugssiden genererede man salg for over seks milliarder kroner.

Samlet set solgte Krone maskiner for over 16 milliarder kroner, hvilket er en stigning på to millarder kroner i forhold til året før.

- Især på baggrund af pandemien og de usikkerheder, der følger med den, er vores omsætning på 16 milliarder kroner en fantastisk bedrift. Min særlige tak går til Krone-holdene overalt i gruppen for deres fleksible og disciplinerede adfærd, der viser en ekstraordinær loyalitet over for virksomheden selv i Corona-tider, siger Bernard Krone, bestyrelsesformand i Krone Group.

8.300 vacciner

Krone har, ligesom så mange andre, også oplevet udfordringer med netop coronapandemien.

Det har betydet store omkostninger til blandt andet vaccinationer, hvor Krone har indkøbt og udrullet 8.300 doser af vacciner til både medarbejdere og deres familiemedlemmer samt medarbejdere på nabovirksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alene på vacciner har virksomheden brugt i omegnen af 15 millioner kroner.

Sammenlagt med nedgang i produktion og andre logistiske udfordringer har Krone brugt omkring 75 millioner kroner på coronarelaterede udfordringer gennem de seneste 22 måneder, lyder det