Abonnementsartikel

Regeringens udkast til Vandplan 3, der skal sikre god økologisk tilstand i vandmiljøet inden 2027, får en hård modtagelse af landbruget, forskere og på Christiansborg.

Den 22. december præsenterede miljøminister Lea Wermelin (S) regeringens udkast til Vandplan 3. Præsentationen af planerne er begyndelsen på en seks måneder lang høringsperiode, hvor politikere og andre interessenter kan komme med faglige input og ændringsforslag til planerne. Og det står fra første færd helt klart, at landbruget bliver helt centralt for at regeringens mål kan nås.

Ifølge udkastet fra regeringen skal 4,2 milliarder af de 5,4 milliarder kroner regeringen umiddelbart har afsat til Vandområdeplanerne primært gå til kvælstofindsatsen, hvilket da også er en del af aftalen om en grøn omstilling af dansk landbrug indgået af en bred forligskreds i oktober 2021.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.