Lyt til artiklen:

Dømt for tyveri af maskiner til cirka 1,4 millioner kroner fra Brøns

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Den litauisk mand blev onsdag idømt 1 år og ni måneders fængsel ved retten i Sønderborg for tyveri af to JCB-teleskoplæssere, der er vurderet til en samlet værdi af cirka 1,4 millioner kroner. Den dømte blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to teleskoplæssere blev stjålet fra Brøns Group natten til den 1. juni 2021. Da begge maskiner var udstyret med GPS, kunne ejerne konstatere, at den ene læsser befandt sig på en rasteplads i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da tysk politi nåede frem, viste det sig, at begge teleskoplæssere var på rastepladsen, hvorefter tysk politi kontaktede specialenheden UKA Vest i Syd- og Sønderjyllands Politi.

UKA Vest overtog derefter efterforskningen og fik den litauiske mand hentet retur til strafforfølgelse i Danmark. UKA Vest hjemtager på vegne af Dansk Politi ikke-herboende udlændinge, når de anholdes med tyvekoster i udlandet.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg - tæt på landegrænsen til Tyskland.

Hos Brøns Group er de overbevist om at den dømte mand blot var chauffør. De egentlige bagmænd er ikke fanget.

- Han kan umuligt have læsset de to teleskoplæssere selv. Han har helt sikkert fået hjælp, fortæller Kristian Nielsen, Service JCB Agriculture.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter tyveriet i sommer har Brøns Group besluttet at køre de maskiner i maskinhal om natten, som ikke kan låse. Men alle maskiner er udstyret med GPS og derfor nemme at tracke.

Den 41-årige litauer modtog dommen og blev udvist.