Lyt til artiklen:

Næsten 120 landmænd viser interesse for conservation agriculture

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Seges har i samarbejde med Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK) og rådgivere indenfor de pløjefri systemer efterlyst deltagere til nye erfa-grupper.

På få uger har mere end 100 landmænd meldt sig på banen. 117 i alt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver FRDK i en pressemeddelelse.

- Erfagrupperne giver en fantastisk mulighed for at optimere dyrkningssystemerne i praksis, og vi er rigtig glade for at have specialkonsulenter i pløjefri dyrkning overalt i landet, som er klar til at tage udfordringen op, siger Annette Vibeke Vestergaard, Landskonsulent, Jord og Dyrk, Seges.

Flere pløjende landmænd er interesseret

Ud af de i alt 117 interesserede pløjer 26 af landmændene i dag en del eller hele deres areal. Det svarer til hver femte deltager i de nye erfa-grupper.

- Det er meget interessant at se, at så mange pløjende landmænd også er interesserede i principper for conservation agriculture, siger Hans Henrik Pedersen, der er projektchef hos Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark.

De øvrige interesserede landmænd bearbejder i dag jorden i forskellig grad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogle dybdeharver, andre laver overfladisk jordbearbejdning, og andre igen sår direkte.

Oprettes ud fra geografi eller specifik interesse

De landmænd, der har tilmeldt sig, kommer fra hele landet, og både planteavlere, mælke- og svineproducenter er bredt repræsenteret.

Hver landmand har tilkendegivet, hvilke ønsker han eller hun har til en erfa-gruppe. De nye erfa-grupper sammensættes derefter, så der er sammenfald mellem interesser og ønsker.

- Nogle ønsker at indgå i en lokal gruppe, mens andre har tilkendegivet, at de vil køre langt efter at mødes med nogle, der har samme interesser som dem selv, fortæller Hans Henrik Pedersen