Lyt til artiklen:

Vestjyllands Andel overtager endnu et hestebrand

00:00
Hastighed: ???x
03:10

Igennem de seneste 20 år har Vestjyllands Andel og Miljøfoder i tæt samarbejde produceret kvalitetshestefoder under brandet HorseLux.

I den forbindelse har Miljøfoder haft ansvar for salg og markedsføring, mens Vestjyllands Andel har stået for produktion og distribution af foderet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dette setup ændrede sig pr. 1. januar 2022. Vestjyllands Andel har overtaget alle aktiviteter vedr. HorseLux, mens Miljøfoder og Brogaarden, der ejer 40 procent af Miljøfoder, fremadrettet bliver forhandlere på lige vilkår med de øvrige forhandlere.

Det skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

- Overtagelsen af HorseLux er i fuld overensstemmelse med strategien om at styrke vores position på hestefodermarkedet. Med både Duvil og HorseLux "inde på egen fold" er vi godt i gang med at skabe et setup, som henvender sig til både større og mindre hestehold. Derved rammer vi en endnu større del af spektret, fortæller Lars Broe, direktør i AgroLand, der er Vestjyllands Andels specialbutikskoncept.

I øjeblikket forhandles HorseLux hos flere end 50 forhandlere landet over - deriblandt butikker under AgroLand, Miljøfoder og Brogaarden.

Dét tal håber og forventer Lars Broe vil stige i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har høje ambitioner om at øge kendskabet til HorseLux, så det bliver en naturlig del af sortimentet, når man køber varer hos sin lokale hestefoderbutik. Vi vil være et kendt og respekteret navn i branchen, og derfor skal vi på tværs af Vestjyllands Andel og AgroLand udnytte de synergier, som selvsagt bliver skabt, ved at vi fremadrettet råder over hele værdikæden, hvad angår både HorseLux og Duvil, påpeger Lars Broe.

Samtidig fremhæver AgroLand-direktøren nogle af de fordele, som forhandlere af HorseLux fremadrettet vil kunne drage nytte af.

- Efter overtagelsen af HorseLux bliver vi en endnu mere attraktiv samarbejdspartner for de forhandlere, der ønsker at tilbyde deres kunder et bredere sortiment af grovvarer. Med Vestjyllands Andel i ryggen får de adgang til flere end 12.000 varer såsom strøelse, korn, gødning, foder til høns, kaniner, vildtfugle, husdyr osv. Dén åbenlyse fordel skal vi udnytte, så vi i tæt samarbejde med forhandlerne får de varer på hylderne, som deres kunder efterspørger, lyder det fra Lars Broe.

Også hos Karsten Bank, direktør i Miljøfoder, er der tilfredshed med den nyligt indgåede aftale. Han glæder sig over, at man via interne drøftelser og i fælles forståelse er kommet frem til, at Vestjyllands Andel overtager det fulde ejerskab af HorseLux.

- Vi er rigtig stolte af HorseLux´ udvikling, og vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har fået fra vores dygtige forhandlere til at komme så vidt. Samtidig skal der ikke være tvivl om, at vi hos Miljøfoder bakker 100% op omkring det nye setup, og vi er meget trygge ved at se HorseLux ligge i havn hos AgroLand og Vestjyllands Andel. Miljøfoder fortsætter fremadrettet som almindelig forhandler, og foderet vil selvfølgelig stadigvæk have en fremtrædende plads i vores butikker, fortæller Karsten Bank.