Abonnementsartikel

"Det er en sag, der kan koste en eller flere ministre deres politiske liv. "Sådan lød vurderingen fra Magnus Heunicke ugen før Mogens Jensen gik af som minister.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) var den 4. januar årets første mand i vidneskranken i minkkommissionen i Retten på Frederiksberg, hvor anklager Jakob Lund Poulsen fulgte op på den første afhøring af ministeren den 26. november 2021.

I november måned kom Magnus Heunickes kragetæer nedskrevet i en bunke røde notesbøger i centrum, da de gav et indtil da ukendt indblik i, hvem der sagde hvad på en række afgørende møder i forbindelse med regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark. Men hvor flere af mødedeltagerne, heriblandt statsminister Mette Frederiksen, har stillet sig tvivlende overfor sundhedsministerens nedskrevne noter, imens andre slet ikke har formået at huske, hvad der skete på mødet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.