Lyt til artiklen:

Bogballe præsenterer rekordregnskab

00:00
Hastighed: ???x
03:57

Bogballe, der blev grundlagt i 1934, og som siden 1950'erne har produceret mineralgødningsspredere, har netop præsenteret et rekordregnskab.

Det skriver Bogballe i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets resultat efter skat endte i 2020/21 på 67,6 mio. kr sammenlignet med 43,0 mio. kr i 2019/20.

Bogballe har et højteknologisk og effektivt produktionsapparat, og virksomhedens produkter afsættes gennem distributører til landbrug over hele verden - ca. 95% af omsætningen eksporteres.

I det meste af verden har man i det seneste år set stor investeringslyst i landbrugssektoren, og det har ifølge Bogballe bidraget til at kunne præstere rekordoverskuddet:

- Bogballe har i mange år eksporteret mineralgødningsspredere - men der er ingen blandt virksomhedens nuværende ansatte, som kan erindre, at stort set alle markeder har performet så stærkt som i år. Vores distributører har derfor også lagt flere ordre uden for den normale højsæson (januar-marts), og de fortæller os, at sprederne afsættes til landmændene, hvilket betyder at omsætningsvæksten ikke skyldes, at vores distributører "opbygger" lagre hos dem selv for at kunne imødekomme fremtidig efterspørgsel, udtaler salgsdirektør Nicolai Staflin.

Rekordresultatet er skabt på trods af, at Covid-19 pandemien også hos Bogballe har påvirket dagligdagen i snart to år, udtaler salgsdirektøren:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvfølgelig har vi også været påvirket af Covid-19 som alle andre. Det har betydet, at rejse- og messeaktivitet, besøg på fabrikken osv. har været begrænset. Derudover oplever vi også leveringsudfordringer på råvarer, så her adskiller Bogballes situation sig ikke fra de fleste andre virksomheders. Men man må bare konstatere, at vi på trods af disse udfordringer, har klaret os rigtig flot igennem pandemien så langt. Det skyldes bl.a. at virksomheden er agil og medarbejderstaben har knoklet hårdt samt gjort det nødvendige for at navigere på bedst mulig vis igennem denne tid. Derfor er alle i og omkring Bogballe også ekstra stolte af 2020/21-resultatet.

Bogballe blev i august 2017 købt af den danske kapitalfond Erhvervsinvest, som var imponeret over Bogballes ekspertise inden for produktion og produktudvikling.

Derudover så Erhvervsinvest stort potentiale i landbrugssektorens flerårige øget fokus på digitalisering i driften, hvor bl.a. robotteknologi, kunstig intelligens og avancerede sensorer har vundet mere og mere ind i landbruget - til gavn for både miljø, produktivitet og profitabilitet.

Den udvikling har på det seneste haft stor betydning for Bogballe, og betydningen forventes at stige yderligere i fremover, da Bogballe har specialiseret sig i avancerede højkvalitets mineralgødningsspredere.

- Først og fremmest så har Bogballe i mange år været en solid og indtjeningsstærk virksomhed. Men i netop aflagte regnskabsår formåede Bogballe at løfte både toplinjen og indtjening, bl.a. som følge af et for Bogballe fordelagtigt skifte i landmændenes efterspørgslen fra analoge mineralgødningsspredere i retning mod mere digitaliserede spredere. Vi er derfor ligeledes begejstrede over, hvad Bogballe og de ansatte så flot har præsteret i år. Vi er forventningsfulde til den fremtid virksomheden og de ansatte går i møde, udtaler Managing Partner og direktør i Erhvervsinvest, Thomas Marstrand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De positive forventningerne til fremtiden i Bogballe, hvor der forventes et 2021/22-resultat på samme niveau som det netop aflagte årsregnskab. Dette understøttes af, at Bogballe har startet indeværende regnskabsår meget stærkt, og er gået ind i året med en historisk høj ordrebeholdning.