Lyt til artiklen:

Farmbrella indbringer tre millioner i investeringsrunde

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Farmbrella har ved sin anden investeringsrunde hentet tre millioner kroner ind.

Det skriver Farmbrella i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet for Farmbrella har i forbindelse med sin anden investeringsrunde på blot ét år ikke kun været at få flere penge i kassen til at fortsætte virksomhedens vækst. Ligeså vigtigt har det været, at de nye investorer har mange kompetencer at byde ind med i såvel udviklingsarbejdet, en forestående ekspansion til udlandet og i forhold til den strategiske udvikling af selskabet.

Ole Fich har i European Energy og Ørsted i en årrække arbejdet for at gøre energisektoren mere bæredygtig, og nu kaster han sig som DanBan-investor ind i Farmbrella. Det gør han, fordi han ser store muligheder i at være med til at drive landbrugets grønne udvikling fremad.

- Jeg er virkelig begejstret for Farmbrella og teamet bag. Jeg tror på, at de har ramt et vigtigt behov i landbruget, og jeg håber på at kunne være med til at bygge bro til den grønne energiomstilling, siger Ole Fich.

Blandt de nye investorer finder man også de finansielle rådgivere fra Dit Finanshus, og her tror direktør og tidligere afdelingsdirektør for Sparekassen Vendsyssel og Jyske Bank, Keld Villadsen, at Farmbrella med sit set-up kan samle og styrke agrosektoren.

- Farmbrella har fået sammensat et unikt team, der er i stand til at skabe larm om virksomheden. Desuden er det imponerende, at der på kort tid er kommet så mange abonnenter til - og at man har formået at engagere så mange store profiler indenfor agrosektoren, fortæller Keld Villadsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kurs mod udlandet

Christina Elgaard, direktør i Farmbrella, ser meget frem til samarbejdet med de nye investorer, der blandt andre består af business angels fra DanBan og markante profiler fra landbruget og finanssektoren.

- Det er vigtigt for Farmbrella Group, at der kommer ny kapital og nye kompetencer med om bord. Vi har fra starten været super-ambitøse omkring netværket, og vi arbejder hen imod en børsnotering. Det kræver, vi har profiler med, der kan være med til at accelerere vækstrejsen yderligere, fortæller Christina Elgaard.

Farmbrella Group vil i 2022 åbne døren til udlandet, så det har været en klar målsætning for både founders og investorer, at der kom vækstkapital med, med internationale erfaringer, og det er lykkedes med tilgang af blandt andet et syndikat bestående af business angels fra DanBan og DanBans co-investment fond.

- Det er er netværk, der er blevet markant i løbet af meget kort tid i Danmark. Nu tager vi væksten videre ud i verden hvor Farmbrella Group også skal være med til at gøre en forskel for agrosektorens aktører, lyder det fra Christina Elgaard.